Hot Spots destinacije

Baška Voda – biser u podnožju Biokova

This post is also available in: English

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”720px” height=”360px”]
[image caption=”Baška Voda”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/03/Baska-Voda.jpg[/image]
[image caption=”Baška Voda”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/04/Baska-voda-1.jpg[/image]
[image caption=”Baška Voda”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/04/Baska-voda-2.jpg[/image]
[/nivo]

„S okusom mora, s okusom planine…“

Naseljena od pradavnih vremena zahvaljujući izvoru pitke vode, u podnožju veličanstvene planine Biokovo smjestila se Baška Voda. Nekada naselje težaka i ribara, a danas suvremena turistička lokacija, u nekoliko se navrata okitila prestižnom nagradom Plavi cvijet, koja se dodjeljuje najuređenijim turističkim mjestima Primorske Hrvatske. Ukoliko ovaj podatak za Vas nije dovoljna preporuka, u nastavku ovog teksta pročitajte što Vam nudi ovaj jedinstveni spoj mora i planine, začinjen zrnom dalmatinskog temperamenta i sa mnogo srdačne gostoljubivosti.

Baška Voda diči se sa 10 hotela koji će ispuniti i najistančanije zahtjeve gostiju, a na raspolaganju su objekti kvalitetnog privatnog smještaja i kampovi. Osvježenje u kristalno čistom moru i relaksirajuće šarenilo mediteranske flore najjači su aduti ovog područja, te nas ne čudi stara izreka da i čovjek na umoru ovdje oživljava. Olakotna je okolnost što do Baške Vode možete doći svim prijevoznim sredstvima, a ukoliko ste osim istinskog odmora, zainteresirani za razgledavanje, preporučamo bogate muzejske zbirke, galerije slika na platnu i staklu, a kao posebnu atrakciju, Malakološki muzej i čudesnu kolekciju školjaka iz svih svjetskih mora.

Obiđite i slikovite crkvice – kasnobaroknu crkvicu Sv. Lovre iz 18. stoljeća, neo-romaničku crkvu Sv. Nikole i njene vrijedne umjetnine, crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i Sv. Roka u obližnjem mjestu Bast; te kip mjesnog zaštitnika Sv. Nikole i brojne druge kamene i brončane spomenike. A kada se umorite od razgledavanja, počastite se nekim od domaćih specijaliteta koje nude mjesni restorani. Što god odaberete – brujet od škrpine, grdobinu na lešo, biokovsku peku ili baškovoške rafiole, Vaše će zadovoljstvo, ne sumnjamo, biti potpuno!

Baška Voda diči se sa 10 hotela koji će ispuniti i najistančanije zahtjeve gostiju, a na raspolaganju su objekti privatnog smještaja i kampovi.

Turistička zajednica općine Baška Voda

Obala sv. Nikole 31
21320 Baška Voda
Tel/fax: 021/620-713
Foto: Arhiv TZ općine Baška Voda

This post is also available in: English