Aktivni odmor

Avanturistički sportovi na Cetini

This post is also available in: English

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”720px” height=”360px”]
[image caption=”Cetina”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/04/Cetina.jpg[/image]
[image caption=”Cetina”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/04/Cetina2.jpg[/image]
[image caption=”Cetina”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/04/Cetina3.jpg[/image]
[image caption=”Cetina”]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/04/Cetina4.jpg[/image]
[/nivo]

Avanturistički turizam – Cetina

Cetina je sa svoja 102 km jedna od najdužih i najljepših dalmatinskih rijeka. Osim toga zanimljiva je i sa kulturno-povijesnog gledišta jer obiluje arheološkim nalazištima od vremena rimskih legionara i ilira pa sve do srednjovjekovnih bitaka. To nam sve govori o važnosti rijeke za odvijanje života lokalnog stanovništva.

Danas je rijeka Cetina sa okolicom sve više vezana za razvoj aktivnog odmora, odnosno avanturističkog turizma. Od avanturističkih sportova najviše su zastupljeni rafting, kanjoning, vožnja kanuom, slobodno penjanje i trekking. A osim njih popularna je i vožnja biciklom i jahanje. Rijeka Cetina je poznata i po tome što je u području od „tisnih stina“ do Radmanovih mlinica snimljeno 10 filmova o „Winetou „ po knjigama Karla Maya. Blizu ušća rijeke postoji i svetište Sv Leopolda Mandića gdje je ujedno i ishodište istoimene tematske staze sa koje se pruža prekrasan pogled na kamena vrata rijeke Cetine. Na samom ušću Cetine ponosno stoji i najpoznatiji gusarski grad u Mediteranu – Omiš.

Priuštite si opuštajući odmor na najljepšoj dalmatinskoj rijeci. Udahnite svježeg riječnog zraka, oslobodite svoj um od stresa i aktivirati svoje tijelo. Avantura na Cetini je nezaboravan doživljaj koji će vas inspirirati i osvježiti. Budite spremni na pustolovinu vašeg života, dođite i uživajte u rafting , kanjongu, trekkingu i svim ostalim aktivnostima u prekrasnom kanjonu rijeke Cetine.

Piše: Joško Stella

This post is also available in: English