Aktualno

Dvije sestre podno olimpijskih krugova – Ana i Lucija Zaninović, vladarice svjetskih tatamija

This post is also available in: English

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”720px” height=”360px”]
[image caption=”Ana i Lucija Zaninović, vladarice svjetskih tatamija “]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/05/Zaninovic_3.jpg[/image]
[image caption=”Ana i Lucija Zaninović, vladarice svjetskih tatamija “]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/05/Zaninovic_4.jpg[/image]
[image caption=”Ana i Lucija Zaninović, vladarice svjetskih tatamija “]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/05/Zaninovic_2.jpg[/image]
[image caption=”Ana i Lucija Zaninović, vladarice svjetskih tatamija “]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2012/05/Zaninovic_1.jpg[/image]
[/nivo]

Super sportašice za top destinaciju

Porijeklom Hvaranke, dvije sestre – svjetske i europske prvakinje u tae kwon-dou, nastupit će na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., gdje će osim sportskih boja, braniti i brand Hvara kao hot spots odredišta

Osluškujući bilo svjetskih turističkih kretanja, uređivačka garnitura hrvatskog turističkog magazina „Dalmatian hot spots“ za Hot spots destinaciju u 2011. godini i naslovnicu u zimskom izdanju odabrala je Hvar.
Vrhunske sportašice, svjetske i europske prvakinje u tae kwon dou, sestre Ana i Lucija Zaninović, uz brojna putovanja i obveze uspjele su odvojiti jedan dan za naš magazin kako bi snimile fotografije za naslovnicu…

– Godina sportskog uspjeha je iza vas, medalje su osvojene – da li ste ispunili planirano?
Ana: Jesmo, zadovoljne smo… Prezadovoljne. Ovo je za nas bila godina velikih uspjeha, ostvarenje snova.
Lucija: Od kada smo počele trenirati sanjale smo kako ćemo se plasirati na Olimpijadu. A ova Olimpijada na kojoj ćemo obje nastupiti, kruna je dugogodišnjeg rada.

– Sada ste se odjednom našle u ulozi promotorica sportskog života, ali je i vaš privatni život pod povećalom javnosti – kako se nosite s tim? Da li je teško biti uzor mladima?
Lucija: Za sada smo naišle samo na simpatije – i medija i fanova. Upravo mladima želimo na svome primjeru pokazati kako ustrajnošću i pozitivnim razmišljanjem mogu postići velike rezultate.

– Ujedno ste i promotorice svoje zemlje, a sada evo i hvarskog turizma budući ste porijeklom iz Velog Grablja?
Ana: O svojoj zemlji pričamo samo u superlativima…Putovale smo svugdje po svijetu i ništa se ne može usporediti sa ljepotama naše obale.

– Često putujete po svijetu – ima li upita o ljepotama Hvara i hrvatske obale?
Lucija: Za Hrvatsku su u stranim zemljama, a osobito na Istoku, ljudi čuli preko sportaša i sportskih uspjeha. Nerijetko u druženju nakon natjecanja pokazujemo slike naše obale. Split je kandidat organizacije Svjetskog prvenstva u Tae-kwon do-u 2013. godine. Već postoje neke priče da smo favoriti, uz Meksiko, Tursku i Azerbejdžan, što bi bio veliki uspjeh, jer Hrvatska nije nikad ugostila ovako veliko natjecanje.

– Osim sportskih obveza, obje se školujete, studentice ste Aspire – kako ispunjavate sve zadatke, i one sportske i one studentske?
Lucija: Izvršavamo sportske obveze najbolje što možemo, kroz stalne i učestale treninge, sudjelovanja na svim važnijim natjecanjima. Kao i studentske… Naime, Aspira – škola za sportski menadžment ima dosta razumijevanja za vrhunske sportaše. Uz dobru organizaciju sve se može.

– Od sporta (osim nogometa) se ne može živjeti, znanje je ipak najbitnije – gdje se vidite nakon skidanja kimona?
Ana: Tae kwon-do je slabo plaćen sport. No i nakon okončanja karijere, uz diplomu u ruci, vidimo se i dalje u klupskim aktivnostima ili u nekim državnim sportskim strukturama.

– No sada su vam sve misli uperene na London 2012. godine, na Olimpijske igre. Od Vas se puno očekuje – kako teku pripreme?
Lucija: Kako se Olimpijada bude približavala, nervoza će biti sve veća: Stoga se planiramo pripremati vani kako bi bili oslobođene pritiska javnosti i 100% ćemo se fokusirati na treninge i postizanje rezultata. Jedina nam je želja sačuvati zdravlje, anulirati ozljede. Tako da je sve moguće u Londonu.

– Prije samih olimpijskih igara na kojim ćete još natjecanjima sudjelovati?
Ana: Namjeravamo se boriti na jačim turnirima u Europi, prvo u Belgiji, pa Njemačkoj, kao i na Studentskom prvenstvu u Koreji. Ipak, sve još uvijek ovisi o tome kakvo će nam biti zdravlje i u kakvoj ćemo biti formi.

This post is also available in: English