Hot Spots destinacije

DUBROVNIK – muzej kulture na otvorenom

This post is also available in: English

Svoj posjet Dubrovniku svakako započnite đirom na Stradunu ili Placi, …. središnjoj gradskoj ulici, dok upijate prve dojmove o jednom od najljepših mediteranskih gradova.
Magični kameni grad opasan je 1940 m dugim kamenim zidinama i obilazak ovog, drugog na svijetu najposjećenijeg muzeja na otvorenome, sigurno će vas ostaviti bez daha.

Posjetite Dubrovačke muzeje i otkrijte kako je živio knez u doba slavne Dubrovačke Republike, gdje se i kako u tim davnim vremenima čuvalo žito, te koji su brodovi činili moćnu flotu Republike i trgovali po svijetu pronoseći slavu Dubrovnika.

Kušajte neki od ukusnih mediteranskih specijaliteta u konobama i restoranima u staroj gradskoj jezgri i sve začinite kavom na Stradunu.

Kupite neki od tipičnih dubrovačkih suvenira (gulozece, tradicionalni filigranski nakit, brončanog sv. Vlaha, konavoski vez…) i neka vas uvijek podsjeća na dan kad ste tek započeli otkrivati Dubrovnik, ali ste se sigurno u njega zauvijek zaljubili i poželjeli vratiti. Prošećite gradskim zidinama i neizostavno uđite u Pomorski muzej i upoznajte se sa stoljetnom pomorskom tradicijom Dubrovačke Republike, saznajte više o slavnim pomorcima, o matematičaru Getaldiću i fizičaru Ruđeru Boškoviću i njihovim izračunima o nosivosti trgovačkih brodova – karaka, galijuna i nava. Ne propustite vožnju na Srđ žičarom, koja nudi spektakularni pogled na Stari grad, prekrasnu obalu, otok Lokrum i zadivljujući zalazak sunca. Kada dođete na vrh, uzmite vremena i uživajte u panoramskom pogledu koji ćete dugo pamtiti!

This post is also available in: English