Hot Spots destinacije

Korčula – kameni biser okružen modrim prostranstvom

This post is also available in: English

Grad Korčula nalazi se na sjeveroistočnom dijelu otoka Korčule, čija je raskoš flore uočena i prepoznata još za davnih vremena, pa su mu stari Grci nadjenuli naziv Korkyra Melaina. Potaknuti razmišljanjima o dragocjenosti spomeničke i kulturne baštine ovog grada, te unikatnošću njegova arhitektonskog rješenja, s pravom ga nazivamo kamenim biserom!

Ljubitelji razgledavanja kulturnih znamenitosti ovdje će otkriti nepresušni izvor, zahvaljujući veličanstvenom vizualnom identitetu grada koji pripada kasnogotičko-renesansnom stilu. Preporučamo obilazak najsjajnijeg svjedočanstva graditeljske virtuoznosti – katedrale Sv. Marka, a kao posebnu atrakciju, posjet fantastičnom Muzeju Marka Pola, gdje je vrhunskom scenografijom uz pratnju audio vodiča, prikazano sedam upečatljivih scena iz života tog najpoznatijeg Korčulanina! Naime, upravo je ovaj grad rodno mjesto čuvenog svjetskog putnika, trgovca i istraživača koji je živio u 13. stoljeću. Autor je treće najčitanije knjige na svijetu – „Il Millione“, u kojoj je zabilježio svoja znanja i vještine stečene tokom 17-godišnjeg boravka na Dalekom Istoku.

Osim materijalne baštine, bogatstvo korčulanske tradicije pokazuju i jedinstveni nastupi kulturno-umjetničkih društava koja njeguju stoljetne viteške igre Morešku, Kumpaniju i Moštru. Grad se diči i velikim brojem manifestacija, od susreta klapa, pa do Korčulanskog baroknog festivala događanja međunarodne razine.
Ponos grada Korčule je i raskošna gastronomska ponuda, u kojoj se posebno ističu izvrsna bijela vina specifične arome, poput grka i pošipa. Kušajte ih s ribom pripremljenom na bezbroj načina, začinjenom izvrsnim maslinovim uljem. Obilata je i ponuda tradicionalnih slastica, pa zato kušajte hrustule, cukarine i orasima punjene klašune, žele od dunja – kotonjatu…

Za ugodan boravak u gradu Korčuli na raspolaganju su Vam udobni hoteli i objekti privatnog smještaja, kampovi na moru te ACI marina. Uz bogatu ponudu vlastitih sadržaja, grad nudi i mogućnost raznih tematskih izleta.

This post is also available in: English