Aktualno

Promocija dalmatinskih destinacija, etno baštine i gastronomije Dalmacije

This post is also available in: English

Dubrovnik, Stradun, 17.10.2012. uoči Dana turizma

PROMOCIJA DALMATIAN HOT SPOTS MAGAZINA I IZVORNIH VRIJEDNOSTI DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

Eko-etno manifestacija ,,Tragom baštine i običaja Dubrovačko – neretvanske županije“ održana je uoči Dana turizma 17.10.2012. i u Dubrovniku, na Stradunu. Manifestaciju je otvorio zamjenik ministra turizma g. Oleg Valjalo, a važnost održavanja ovakvih manifestacija naglasili su g.Milan Perić, pročelnik za turizam grada Dubrovnika i g. Maro Kristić, pročelnik za turizam Dubrovačko-neretvanske županije. Posjetitelji su uživali u nastupima foklora i kulturno umjetničkih društava i degustaciji izvornih delicija Dubrovačko-neretvanske-županije u organizaciji Udruge DEŠA. Tijekom dana bila je organizirana izložba – sajam ,,Vrijedne ruke Dubrovačko-neretvanske županije“, projekt Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Dubrovnik, koju je organizirao Dubrovački centar za poduzetništvo.
Nastupili su folklorni ansambl Linđo Dubrovnik, folklorno društvo Kumpanija iz Vele Luke, klapa Staglin iz Slanog, KUD sveti Juraj Osojnik iz Osojnika, mladi violinisti iz Vele Luke i KUD Ponikovska poskočica. Na radost brojne publike održane su dvije modne revije. Na prvoj su predstavljene pučke narodne nošnje s područja Dubrovačko-neretvanske županije koje su nosile poznate dubrovačke novinarke: Ines Vlašić, Lucija Komaić, Lorita Vierda, Marijana Puhjera, Sandra Lacković, Ivana Brailo i Azra Hadžić. Na drugoj reviji predstavljeno je starinsko donje rublje i etno nakit Vinke Mitrović.
Ova zanimljiva manifestacija izazvala je veliku pozornost domaćih i stranih posjetitelja koji su, kao uspomenu na Dubrovnik, fotografijama zabilježili ovaj događaj. Organizator ovog događaja je Udruga Dalmatia Event & Dalmatian Hot Spots Magazin.

Izvor: Dalmatian hot spots magazin

This post is also available in: English