Aktualno

Promocija dalmatinskih destinacija u Muzeju rimske civilizacije u Rimu

This post is also available in: English

21.04.2012.

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”720px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/dalmatian-hot-spots.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/Kumpanija-Smokvica.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/kumpanija-u-rimu.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/kumpanija.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/Rim-hrvatski-mozaik.jpg[/image]
[/nivo]

Bogatstvo umjetničko–kulturne baštine Hrvatske prvi put se predstavilo u Rimu putem kulturnog projekta “Hrvatski mozaik” koji je započeo svečanim otvorenjem u subotu, 14. travnja 2012. u Muzeju rimske civilizacije. Na otvorenju je uz hrvatskog veleposlanika u Italiji Tomislava Vidoševića, hrvatskog veleposlanika pri Svetoj Stolici Filipa Vučaka, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića govorila i vlasnica galerije “Laudato” Ksenija Abramović.
Već prvog dana u Rimskom muzeju civilizacije otvoreno je više izložbi. U programu „Hrvatskog mozaika”, koji se održavo do subote, 12. svibnja 2012. u Muzeju rimske civilizacije, održana su predstavljanja fotomonografija, predavanja, večeri poezije uz pratnju klasične glazbe, nastup folklornih i pjevačkih grupa (klapa) te modne revije.

NA HRVATSKOM MOZAIKU PREDSTAVLJEN OTOK KORČULA
U okviru prezentacije tradicija i ljepota otoka Korčule, na Hrvatskom mozaiku održanom u Rimu, predstavljena je stara tradicionalna viteška igra “Kumpanjija Smokvica”. Članovi društva iz Smokvice u svojim prelijepim karakterističnim nošnjama oduševili su mnogobrojnu publiku svojom viteškom igrom. Predstavljanje otoka Korčule i nastup Kumpanjije organizirala je tvrtka Dea Caeli d.o.o. s voditeljicom projekta gđom Tinom Rubešom. Medijski partner manifestacije je Dalmatian hot spots magazin.

This post is also available in: English