Hot Spots destinacije

Tribunj – čuvar čari mediteranskog podneblja

This post is also available in: English

Nekada tek ribarsko naselje, a danas atraktivno turističko odredište, Tribunj osvaja već na prvi pogled. Zasluga je to slikovite arhitekture koja mjestu daje specifičan mediteranski štih – od velike i lijepe župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo (1885.), pa do emblematične zavjetne crkvice Sv. Nikole (1542.) na prekrasnom vidikovcu gdje je nekad stajala utvrda Jurjevgrad. Među znamenitim objektima sakralne baštine, vrijedi obići i crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije iz 15. stoljeća.

Ipak, najmarljiviji čuvari kulturnih dragocjenosti upravo su žitelji Tribunja, koji njegovanjem tradicionalnih običaja i zanata održavaju dušu mjesta živom. Ne nedostaje pritom ni veselja, pa ćete stoga uživati u živopisnim večerima punim plesa i zabave – Ribarskim noćima krajem srpnja te urnebesnim Magarećim trkama početkom kolovoza.

Od razgledavanja i zabave zasigurno ćete ogladnjeti, no budite bez brige – prepustite se primamljivim okusima ribe s gradela koji se šire sa svakog ugla i slasnim plodovima mora koji se spravljaju po tradicionalnoj recepturi mjesnih ugostitelja. Restoran u središtu Nautičkog centra često se nađe na popisu 100 najboljih u Hrvatskoj, a gdje god stignete, ljubazni domaćini rado će Vas ponuditi tradicionalnim slasticama i visokokvalitetnim domaćim vinom.

Nakon što se okrijepite ukusnim obrokom, prepustite se morskim radostima na prekrasnim šljunčanim plažama. Osim laganom šetnjom, čari podneblja najbolje ćete istražiti vožnjom bicikla, a krenete li Maslinskim putima, uživat ćete u fascinantnom rasteru dalmatinskih suhozida. Poželite li se pak okušati u ribolovu ili zaroniti u podmorje, pri ruci su vam športski ribolovni klub i ronilački centri.

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE TRIBUNJ | Adresa: BADNJE BB 22212 Tribunj | Tel/Fax: 022/446143 | E-mail: tztribunj@inet.hr
http://www.tz-tribunj.hr

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”720px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/DINAC_Tribunj_2011_05201.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/DSC_0081_11.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/01/DSC02797-11.jpg[/image]
[/nivo]

This post is also available in: English