Hot Spots destinacije

Privlaka – pješčana ruža zadarskog primorja

This post is also available in: English

PRIVLAKA – PJEŠČANA RUŽA ZADARSKOG PRIMORJA

Šarmantno dalmatinsko mjesto Privlaka smjestilo se na prostranom, ravnom poluotoku pjeskovitog tla. Mjesto je poznato po sabunjarima, ljudima koji su se bavili mukotrpnim vađenjem pijeska iz mora te ostavili dubok trag u životu njenih žitelja. Naime, upravo su njihove težačke ruke nakon 2. svjetskog rata izgradile bijeli grad Zadar udaljen samo 15 minuta vožnje!

Kristalni je pijesak ne samo simbol, već i ključ privlačnosti ove destinacije. Prekrasne plaže u kombinaciji sa toplim i čistim morem, najbolja su pozivnica za goste, pa Privlaku rado posjećuju obitelji s djecom. Osim obiteljskog, pogodna je i za zdravstveni turizam, budući da se, osim čistim i svježim morskim zrakom, diči i ljekovitim crnim blatom iznimne kakvoće!

Ukoliko ste ljubitelj kulturnih znamenitosti, razgledajte romaničku crkvicu Sv. Vida iz 14. stoljeća te župnu crkvu sv. Marije koja se ubraja u najljepše primjere izvorne klasicističke arhitekture. Volite li pak aktivni odmor, na raspolaganju Vam je atraktivna biciklistička staza, a u neposrednoj blizini turističkog naselja Sabunike izvrsno opremljen centar vodenih sportova.

Ne nedostaje u Privlaci ni zabave – ključno događanje je tradicionalna fešta pod nazivom “Privlačka noć” (4.08.). Zahvaljujući zabavno-kulturnom programu koji uključuje nastupe poznatih glazbenika te bogatu degustaciju, postala je prepoznatljiva na širem području ove županije. Ako rado sudjelujete u kulturnim događanjima, posjetite nastupe KUD-a “Privlaka” i privlačke ženske klape “Libar”. Doživite karakterističan dalmatinski ugođaj u ovom mjestu poput pustinjske ruže, satkane od pijeska, mirisa mora i klapske pjesme!

Turistička zajednica općine Privlaka
Ivana Pavla II, 46
23233 Privlaka
Tel:+385(0)23 367 468
tzo.privlaka@zd.t-com.hr
www.privlaka-tz.hr

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” width=”720 px” height=”360 px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/04/Privlaka.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/04/Privlaka-2.jpg[/image]
[/nivo]

This post is also available in: English