Hot Spots destinacije

Svjetski mediji vole Dubrovnik

This post is also available in: English

Medijske objave o Dubrovniku u poznatim svjetskim medijima bile su intenzivne tijekom cijele 2012.godine. Riječ je o novinarskim ekipama, koje su u Gradu boravile samostalno ili posredstvom Hrvatske turističke zajednice, uz asistenciju Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Internetski portali, tiskani magazini, TV kuće iz cijelog svijeta od SAD-a, Brazila, Mexica, Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Turske i Japana pisale su o svim segmentima ponude Dubrovnika, kao kvalitetne turističke destinacije, preporučujući ga svojim čitateljima kao poželjno mjesto za odmor, boravak i posebne programe. Najviše objava bilo je u britanskim medijima, što svjedoči o popularnosti Dubrovnika među britanskim turistima.

Početkom 2012. jedan od najznačajnijih američkih listova The Huffington Post na osnovu podataka sa turističke stranice Uptake, osnivača Yen Lee –a rangirao Dubrovnik na drugo mjesto kao top destinaciju po odabiru korisnika Facebooka. Lee je do zanimljivih podataka došao analizom preko 200 milijuna komentara, statusa, opisa fotografija i checkiranja preko desetak tisuća Facebook korisnika koji su koristili i njegovu stranicu Uptake, što je također potvrda kvalitete on-line promocije Dubrovnika.

Među značajnim objavama u britanskim medijima ističe se BBC Travel magazin koji je proglasio Dubrovnik jednim od pet najisplativijih gradova Europe
The Guardian, je nazvao Dubrovnik pravom poslasticom, živim muzejom i idiličnim gradom, dok Time Out Travel magazin poziva čitatelje da dožive pet najljepših izleta brodom u okolici Dubrovnika. World Travel Guide piše o Dubrovniku kao o dalmatinskom dragulju, a prestižni Daily Mail, oduševljen čistoćom Grada preporučuje svojim čitateljima što ne smiju propustiti u Dubrovniku, Isti list objavljuje kako se Tina Turner zabavlja na jahti u Dubrovniku http://bit.ly/P0UOZJ , te savjetuje šest stvari koje se obavezno moraju vidjeti u Hrvatskoj, a na prvom mjestu je pozicioniran Dubrovnik http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2018230/Six-things–Croatia.html
The Telegraph savjetuje kupnju kuća za odmor u okolici Dubrovnika, te što raditi i vidjeti u Dubrovniku, dok The Independent hvali hrvatsku obalu, s posebnim naglaskom na ljepote našeg grada.

Dubrovnik je kao odredište prepoznat i na američko tržištu, te prestižni lifestyle magazin za muškarce GQ, koji se izdaje mjesečno u nakladi od milijun primjeraka svrstao je Dubrovnik među još uvijek neotkrivene gradove Europe.

The Huffingtonpost ponovno u 2012. stavlja Dubrovnik na drugo mjesto među pet najpoželjnijih svjetskih destinacija za medeni mjesec.
Najčitaniji američki list, The New York Times objavio je reportažu od Dubrovniku “36 sati u Dubrovniku” , u kojoj autor u prvoj rečenici izražava svoje žaljenje, što je Dubrovnik – otkriven!

Fox News uvrštava Dubrovnik među pet najboljih starih gradova svijeta , USA Today u svom članku o deset najljepših barova na moru Europe, svrstava dubrovački bar Buža na prvo mjesto.
Popularni portal House trip objavio je blog “Sedam razloga zašto odmah posjetiti Dubrovnik”
The Daily Meal svrstava Dubrovnik među 5 najromantičnijih svjetskih mjesta.
Dubrovnik se promovirao reportažama i u švicarskim magazinima “24 heures” “Tele” i “Reisen und Kultur Journal”, te u visoko tiražnom njemačkom magazinu “Frau im Leben”. U vodećem njemačkom časopisu o putovanjima, kojeg pročita i do pola milijuna čitatelja, “Geo Saison” objavljena je reportaža o Dubrovniku na deset stranica, na temu izdanja “najbolji jesenski city break”.
Objavljena je i reportaža o Dubrovniku u turskom magazinu “JetLife”, te reportaža na šesnaest stranica u najtiražnijem i najstarijem japanskom časopisu za vjenčanja “25ans wedding”, o Dubrovniku kao o poželjnoj destinaciji za vjenčanja.
Na tržištu zemalja Beneluxa, na “Around the Globe” portalu, Dubrovnik je preporučen kao jedna od najpoželjnijih i najpovoljnijih destinacija Europe.
Nedavno je na španjolskom i meksičkom portalu Hola objavljena video reportaža o doživljajima koje Dubrovnik nudi turistima
Popularna brazilska televizijska kuća Globo objavila je niz reportaža o Hrvatskoj, te i cijelu emisiju o Dubrovniku.
Internetski portal The joys of travelling svrstava Dubrovnik među pet gradova Europe koje treba obavezno posjetiti.

Izvor i foto: http://www.tzdubrovnik.hr

This post is also available in: English