Hot Spots destinacije

Dubrovnik na 4. mjestu najljepših europskih gradova

This post is also available in: English

Grad Dubrovnik prema glasovima čitatelja pozicionirao se na 4. mjesto najljepših europskih gradova. Hrvatska je još jednom potvrdila svoje pozicioniranje u svijetu dokazavši tako da je turistička godina 2013. bila doista uspješna turistička godina. Naime, čitatelji američkog magazina USA Today i portala 10Best.com proglasili su Dubrovnik četvrtim najljepšim europskim gradom! Ispred Dubrovnika su Riga (Latvija), Bergen (Norveška) i Innsbruck (Austrija), a slijede ga Chester (Engleska), Prag (Češka), Budimpešta (Mađarska), Santorini (Grčka), Venecija (Italija) i Bruges (Belgija).

”Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja Hrvatskoj ove godine, osobito ako se uzme u obzir da su pobjednike birali upravo gosti koji posjećuju destinaciju ili ju žele posjetiti. Utoliko je priznanje vrjednije i dokaz je stalne prisutnosti i prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. Svakako je to rezultat kvalitetnog i napornog rada u svim segmentima promocije koji će se i dalje nastaviti s ciljem privlačenja dodatnih gostiju, osobito u vremenu pred i posezone te na kontinent”. – izjavila je Meri Matešić nakon objave rezultata.
Inače, gradovi su bili nominirani od strane stručnog žirija kojega su sačinjavali glavni urednici portala, a glasovat se moglo mjesec dana, zaključno s 18. studenoga. Rezultati natječaja za ”Najljepši europski grad” jučer su objavljeni na web stanici portala 10Best, http://www.10best.com/awards/travel/prettiest-european-city/, a bit će objavljeni i u današnjem tiskanom i online izdanju časopisa USA Today.

[nivo effect=”fade” directionNav=”disable” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/dubrovnik_sightseeing1.jpg[/image]
[/nivo]

Izvor: croatia.hr
Foto: Tz grada Dubrovnika

This post is also available in: English