Aktivni odmor

Idealna destinacija za obiteljski odmor

OTOK VIR
Želite li upoznati čari jedne od ponajboljih destinacija za obiteljski odmor, toplo vam preporučamo da posjetite otok Vir. Njegova izvrsna prometna povezanost morskim, zračnim i cestovnim putem olakšat će vaš dolazak, a zahvaljujući redovitim autobusnim linijama bijeli grad Zadar ovdje je na dohvat ruke!

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/Vir.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/2011-08-13-22.07.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/2011-07-04-13.58.jpg[/image]
[/nivo]

Odavno je Vir prepoznat kao optimalna destinacija za obitelji s djecom. Tome su razlog prekrasne uvale koje krase pješčane i šljunkovite plaže, među kojima Duboka Draga, Velika Slatina, Sapavac, Kozjak, Miljkovica i Jadro. Plaže su obogaćene cjelodnevnom animacijom koja uključuje razne zabavne i rekreacijske sadržaje, poput vodenog aerobika, igara natjecateljskog karaktera i karaoke programa. Izvrsno organiziran program animacije dokaz je stremljenja otoka ka kontinuiranom optimiziranju turističke ponude, a u tom duhu nužno je spomenuti da je Vir protekle godine napravio i iskorak ka elitnom turizmu, u vidu svjetionika – spomenika nulte kategorije iz 1881. godine, koji je transformiran u luksuznu vilu. Medijska popraćenost njegova otvaranja dokazuje da je ovakav tip objekta pravo osvježenje, kako virske, tako i nacionalne turističke ponude.

Osim što je prava oaza za ljubitelje obiteljskog, a odnedavno i ekskluzivnog turizma, pogodan je ovaj otok i za goste željne aktivnog odmora. Posjetitelji tako imaju mogućnost bavljenja ribolovom, skijanjem na vodi, surfanjem i tenisom, a neposredna blizina Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit, nudi užitak u prirodnim ljepotama, planinarenju i raftingu na rijeci. Sredinom devetog mjeseca na otoku se održava i Biciklijada, pa se možete okušati i u pravom sportskom natjecanju!

Kako gostima ne bi manjkalo ni zabave, otok je ovog ljeta pripremio bogat program manifestacija. 29. lipnja i 7. kolovoza, bit će jedan od domaćina „Jadranskih igara“, te će „ugostiti“ dvije različite razine tog zabavnog natjecanja. 2. kolovoza u Viru će boraviti i brod-knjižara, opremljen s nekoliko tisuća naslova te obogaćen sudjelovanjem poznatih pisaca i književnika, a ljubitelji kulturnih događanja imat će priliku uživati i u kazališnoj predstavi „Kamenolomac“, koja će se održati 29.srpnja u dvorištu župne crkve. Zaljubljenicima u glazbu preporučamo koncert klasične glazbe (6. srpnja) i županijski susret klapa (4. kolovoza), dok će najmlađe goste zabaviti predstava „Heidi“ na Ljetnoj pozornici (15.07.). No, bez obzira na dob, svi će virski gosti uživati u mjesnim feštama! „Virska noć“ (13.08.) i „Virska fešta“ (29.08.) popraćene su prekrasnim vatrometom i nastupima poznatih domaćih izvođača, stoga dođite i priključite se fijerama u autentičnom mediteranskom ambijentu!

Turistički ured – Vir
Put mula 9 (Jadro)
23 234 VIR
Tel: +023/362-196
www.otok-vir.info
tzo-vir@zd.t-com.hr

Vir turizam d.o.o.
Put mula 7, 23234 Vir
Tel: 023/362-713
info@virturizam.hr
www.virturizam.hr

shares