Aktivni odmor

Krenite u lov na prave riblje trofeje

This post is also available in: English

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/big-game-fishing4.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/Jezera-12.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/jezera-22.jpg[/image]
[/nivo]
RAJSKI ODMOR U ZALJEVU OBLIKA POTKOVE

Pogledate li bilo koju sliku Jezera snimljenu iz zraka, prvo što ćete uočiti je interesantan oblik potkove. Ime su Jezera dobila po velikim lokvama koje tijekom jeseni i zime stvaraju kiše slijevajući se u dolinu, a kako je potkova od pamtivijeka znak sreće, vjerujemo da ćete ljetovanje u Jezerima pamtiti po lijepome!

Osim brojnih divljih uvala koje čekaju da ih istražite, na raspolaganju su vam uređene plaže Zaratić i Kučine. Ljubiteljima šetnji i biciklizma preporučamo brojne putove i stazice kroz maslinike i borove šumice, a u ponudi je i organizirano nordijsko hodanje – jedna od najučinkovitijih i najsigurnijih tjelesnih aktivnosti. Želite li jahati ili sudjelovati na utrkama magaraca i konja posjetite farmu „Kukurin“. Za ljubitelje nogometa „MNK Jezera“ organizira turnire za djecu i odrasle, a udruga „Južnje strane“ poznata je po regatama drvenih brodova na jedra. Mnoštvo sadržaja za prakticiranje vodenih sportova otkrijte na šljunčano-betonskoj plaži turističkog naselja Lovišće, a na raspolaganju gostima su i marina kapaciteta 220 vezova, nautička akademija i škola jedrenja.

BIG GAME FISHING
Nadaleko poznati BIG GAME FISHING održava se krajem rujna – natjecanje u lovu na prave riblje trofeje kao što su plave tune, sabljarke i morski psi! U sklopu Jezerskih dana mora od 6. srpnja pa do kraja rujna, uživajte u nastupima folklornih skupina iz regije (Bal u našon vali), prezentacija  izvornih zanata, rukotvorina i domaće kuhinje Kako su živili i feštali naši stari, Fešti od smokav (17.08.), nastupima klapa, zabavnih glazbenih grupa, večerima poezije… A kad se umorite od feštanja, zasladite se nekim od tradicionalnih jela – kušajte jednostavne ali ukusne prispalje, suhu hobotnicu s jajima, brudet od sušenog mola s krumpirima i jezerski zelenjak!

Hodočasnicima i vjernicima preporučamo posjet Jezerima u svibnju, na blagdan Sv. Kostancija 4.5.,
i 10.05. kada se organizirano okićenim brodicama kreće na blagoslov crkve Sv. Nikole u uvali Murtar. Poznata je i jezerska fešta Male gospe 8.9.
Turistička zajednica općine Jezera
Put zaratića 3, 22242 Jezera
Tel: 022/439-120
Fax: 022/439-905
www.tzjezera.hr
turisticka-zajednica-jezera@si.t-com.hr
Foto: Arhiv TZ općine Jezera

This post is also available in: English