Aktualno

Omiljeni smještaj za mlade

This post is also available in: English

HOSTELI SU OMILJENE SMJEŠTAJNE JEDINICE MLADIH, NAROČITO TAKOZVANIH  „BACKPACKERSA“, KOJI SE VODE KRILATICOM SVE SVOJE SA SOBOM NOSIM TE IM SE ČITAVA PRTLJAGA SVODI NA TEK JEDAN VELIKI RUKSAK. NE ČUDI ŠTO JE SMJEŠTAJ U HOSTELIMA PRERASTAO U VELIKI TREND MEĐU MLADIMA – CIJENE SU KUDIKAMO PRISTUPAČNIJE NEGO U HOTELIMA, A ATMOSFERA OPUŠTENIJA I POGODNIJA ZA DRUŽENJE I RAZMJENU ISKUSTAVA.

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/chillout-zagreb.png[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/goli-bosi.jpg[/image]
[/nivo]

Hostel kao smještajna jedinica podrazumijeva iznajmljivanje kreveta uz dijeljenje zajedničkog kupatila, kuhinje i dnevnog boravka. Ovaj vid turizma itekako odgovara gostima mlađe populacije i nešto „plićeg“ džepa – krevet u hostelu možete dobiti po veoma pristupačnoj cifri, koja se kreće oko desetak eura.

Hrvatski hosteli dobijaju vrlo visoke ocjene koje se odnose na udobnost, higijenu i ostale segmente usluge, a cijeni se i kreativnost – mladi ne žele tek puke spavaonice, već maštovito i zanimljivo dizajnirane prostore. Mnogi naši hosteli često se nađu pri vrhu top lista najprestižnijih inozemnih medija, kao što su britanski The Guardian, TV mreža CNN i čuveni New York Times!

Među njima je splitski Goli&Bosi koji je svojedobno zahvaljujući vrlo maštovitom futurističkom dizajnu, zasjeo na drugo mjesto najboljih u čitavom svijetu. Hvaljeni su i šibenski Indigo u srcu stare gradske jezgre, zagrebački Chillout koji svojim živim bojama asocira na scenografiju kakvog Almodovarovog filma, a odlične recenzije dobili su također i Tckhaikovsy te Silver Central Hostel u Splitu, zagrebački Buzz Backpakers i Green Lizard na Hvaru.

This post is also available in: English