Hot Spots destinacije

Marina – sve boje i okusi Dalmacije

This post is also available in: English

   Marina

Ukoliko ste umorni od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu, nemate strpljenja i želite  sebi priuštiti odmor u prirodi, dođite u Općinu Marina.

Općina Marina je smještena između Splita i Šibenika te samo 12 kilometara udaljena od Trogira, pa pruža turistima mogućnost da u kratkom vremenu uživaju u ambijentima UNESCO-ovih gradova. Naselje Marina, smješteno u istoimenom zaljevu, je središte Općine Marina koja u svom sastavu broji još 15 naselja.

Rivijeru Marina čine još tri mala pitoreskna dalmatinska mjesta: Vinišće, Poljica i Sevid, koja će Vas osvojiti na prvi pogled. Kristalno čisto more, šljunčane plaže i brojne skrivene uvale samo su dio onoga što ovaj kraj nudi. Plivanje u kristalno čistom moru sigurno će Vam pružiti osvježenje tokom cijelog ljeta, no zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu provesti na jednoj od brojnih biciklističkih staza.

smokve i ulje

Bez obzira da li ste rekreativac ili profesionalac, vožnja prirodnim stazama kroz šume, uz more, pružit će Vam neopisivo zadovoljstvo. Možda je ovo i najbolji način da u potpunosti upoznate ovaj kraj, kupite domaće vino i maslinovo ulje u nekom od brojnih seoskih domaćinstava ili se jednostavno odmorite u hladu ispod nekog bora na skrivenoj plaži.

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image] http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/marina-u-sumrak-kopija.jpg[/image]
[image] http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/Marina-panorama.jpg[/image]
[image] http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/IMG_4819.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/vinišće.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/Stari-Trogir-pješćana-plaža.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/plaža-poljica-2.jpg[/image]
[/nivo]

U planiranju aktivnog odmora gostima željnim morskog avanturizma sigurno će dobro doći blizina lučice Agana Marina gdje će naći sve potrebne nautičke sadržaje. Kako gostima ne bi nedostajalo zabave turistička zajednica u suradnji s brojnim lokalnim udrugama svake godine priprema razna kulturno – sportska događanja koja nadopunjuju ponudu Općine.

Između ostalog, Marinu svake godine posjeti Brod knjižara – Brod kulture, a tu su i ostala događanja u sklopu „Marinskog kulturnog lita“ gdje se vodimo sloganom „za svakog ponešto“.
Od sportskih događanja izdvajamo Brdsku auto utrku koja se održava 4 godinu zaredom pod nazivom „ Nagrada općine Marina“– regionalnog prvenstva Hrvatske regije jug koja se održava svake godine u Studenom.

Marina umjetnička

Na stazi „Marina“ koja se nalazi na dijelu ceste od Rastovca do Blizne Donje, regatu „Marina
Open“ koja se održava svake godine u lipnju od Podstrane do Marine i druga sportska događanja.

Turistička zajednica Općine Marina
Trg Stjepana Radića 1
21222 Marina
Tel: 021/ 889-015
tz.opcine.marina@st.t-com.hr
www.tz-marina.hr
Foto: Arhiv TZO Marina

SPONZORIRANI ČLANAK

This post is also available in: English