Aktualno

Kako privući goste koji ne pitaju za cijenu?

ELITNI TURIZAM

design hotel 4

Visokokvalitetna, izvanstandardna usluga usklađena sa zahtjevima gosta, ključ je uspjeha elitnog turizma svake države, pa tako i onog na domaćem terenu.

Iako Hrvatska nedvojbeno posjeduje ogroman turistički potencijal, ponuda elitnog turizma još je u fazi razrade. Istina, postoje mnoge agencije kod nas koje nude luksuznu, personaliziranu uslugu, ali potencijali elitnog turizma su, nažalost, nedovoljno iskorišteni.

Dubrovacka kuzina

No, što to znači „kvalitetna usluga“ u terminima luksuznog turizma, i što to traže gosti „dubljeg“ džepa?
Sve se svodi na nekoliko ključnih faktora: to su dostupnost, efikasnost i brzina, te visoko individualiziran pristup gostu.

Imućnim gostima izuzetno je važan brz i udoban transfer s jednog mjesta na drugo, pa će tako u odabiru destinacije važnu ulogu odigrati njena prometna dostupnost. Poželjna je blizina velikih zračnih luka, mada ni ekstravagantni zahtjevi poput iznajmljivanja helikoptera za osobne potrebe, nisu nikakva rijetkost. Iznajmljuju se također i luksuzna plovila poput jahti, a kao atipičan vid smještaja, otmjene vile ili čak čitavi dvorci!

IMPERIUM (107)

Cilj je imućnih gostiju kroz vrlo sadržajan boravak, u što kraćem vremenu upoznati željenu destinaciju. Zainteresirani su za posjete gradovima i obilazak ekskluzivnih odredišta, a ukoliko je u pitanju slavna osoba, često se razgledavanje odvija pod budnim okom tjelohranitelja. Dok su angažman osobnog kuhara i redovita dostava svježih namirnica uobičajeni popratni zahtjevi, traže se i wellness terapeuti te osobni treneri, a po potrebi i frizeri i vizažisti.

Solta_wedding_pjphotos22

Na području Hrvatske postoji više putničkih agencija te spa&lifestyle klubova koji se mogu uspješno nositi sa zahtjevima gostiju visoke platežne moći – od luksuznih paket-aranžmana koji uključuju posjet nekolicini najatraktivnijih domaćih odredišta unutar svega nekoliko dana, pa do spa centara koji su se u mogućnosti zajedno s osobljem i svim potrebnim rekvizitima nakratko „preseliti“ u nečiju vilu, brod, jahtu

design hotel 3

Poznato je da elitni gosti „sve mogu platiti“, a na nama je da im omogućimo adekvatne sadržaje. Turistički sektor trebao bi razviti poseban „sluh“ za ovu, najpoželjniju vrstu gostiju, a u domaću „knjigu posjeta“ već su se upisala i svjetski poznata lica poput Romana Abramoviča ili pjevačkog para Beyonce i Jay Z-a. Nadamo se da će i u budućnosti oni biti česti posjetitelji naše zemlje, a kako se dobar glas daleko čuje, ujedno i najbolji mogući promoteri domaćeg turizma!