Aktualno

Rusi zainteresirani za kupnju hrvatskih otoka

Oglas je objavila jedna domaća agencija iz Opatije čiji vlasnik kaže da su ovakvi kupci ekskluziva, da je trenutačno na prodaju dvadesetak hrvatskih otoka, a cijena po kvadratu između 10 i 60 eura.Slanica Murter
Foto: Tz Murter

Prije nekoliko dana u malim oglasima Novog lista objavljena je ovakva obavijest: “Za poznatog kupca potražujemo otok na Sjevernom Jadranu”. Na prvi pogled jedan ovakav oglas može zvučiti poput šale, ali – nije. Oglas je dala jedna opatijska agencija za promet nekretninama. Njezin vlasnik ističe da se radi o ozbiljnom kupcu kojem novac za kupnju otoka ne predstavlja baš neki problem.

Cijena desetak milijuna eura

Pitanje se samo nameće – radi li se o Rusu ili pak Englezu. “O Rusu”, saznaje Novi list. Cijena četvornog metra otoka nije tako strašna; kreće se između 10 i 60 eura. Sve u svemu, za “svega” desetak milijuna eura moguće je postati vlasnikom većeg otoka na Sjevernom Jadranu!

“Ponuda za kupnju otoka nema puno. Tek pokoja. Kada do nas i stignu, najčešće dolaze iz država s područja bivšeg Sovjetskog Saveza. Uglavnom se ipak radi o Rusima. Doduše, znaju i Englezi pokazivati zanimanje za ovakve investicije. Naravno, sve su to iznimno imućni ljudi kojima je kupnja otoka prije svega stvar prestiža”, kaže vlasnik agencije.

Najvažnije je da bude nenaseljen

Navodno zaniteresirani kupac traži otok površine od 50.000 do 400.000 četvornih metara, a najvažnije mi je da to bude nenaseljeni otok kako bi imao privatnost.

Izvor: net.hr I Novi list