Aktualno

Hrvatska kinezima sve zanimljivija

HRVATSKA OSVAJA ISTOČNO TRŽIŠTE

020722012 Foto: Tz grada Splita

Gosti iz Kine sve su češći posjetitelji naše zemlje, a pripadaju najbrže rastućem turističkom tržištu na svijetu. Naime, prema podacima Svjetske turističke organizacije, upravo su kineski turisti prošle godine potrošili vrtoglave 102 milijarde američkih dolara, čime su nadmašili Njemačku i SAD. Uzroci porasta potrošnje od čak 40% su povećanja kineskih osobnih prihoda, kao i smanjena ograničenja kada su u pitanju putovanja u inozemstvo.

HvarFoto: Tz grada Hvara

Što privlači kineske turiste ka Hrvatskoj?
U prvom redu je to naša kulturno-povijesna baština, pošto su se destinacije koje njome obiluju, poput Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Hvara, Pule i Korčule izdvojile kao najpoželjnija odredišta.

cestisdbest186ma
Foto: Tz grada Zagreba

Pravi „boom“ doživjela je i sama metropola – grad Zagreb, koji je ocijenjen izuzetno lijepim i turistički atraktivnim gradom, a povećan broj kineskih turista zabilježen je na cijelom kontinentalnom području. Na renomiranim svjetskim internet portalima našlo se i nekoliko putopisnih vodiča napisanih od strane gostiju iz Kine, koji s oduševljenjem opisuju čaroban kolorit, opuštajuću atmosferu i šarm Zagreba i okolice.

SONY DSCFoto: Tz grada Šibenika

Muzeji, kulturno-povijesni spomenici, znamenite građevine, stoljetne crkvice i ostali dragulji naše povijesne arhitekture, svakako su najzanimljiviji sadržaji kineskim turistima, no veoma ih privlači i naša gastronomija, kao i razgled i kupovina izvornih suvenira. Iako prevladavaju grupni dolasci – na obalnom dijelu najčešće cruiserima, u porastu je i trend individualnih posjeta.