Aktivni odmor

Dobre prognoze za 2014. – smiješi nam se uspješna turistička sezona

Bol franjevacki samostan

TURISTIČKI SEKTOR OČEKUJE DOBRU ZARADU

Iz Hrvatske turističke zajednice stižu izvrsne vijesti – već siječanjske statistike ukazuju na porast turističkog prometa, pa je za očekivati je da će domaći turizam ove sezone doživjeti pravi procvat.

HRVATSKA JEDNA OD NAJPOŽELJNIJIH TURISTIČKIH DESTINACIJA

Hvar

Štoviše, kako prenose internetske stranice HTZ-a, prema mišljenju stručnih savjetnika American Express Travel-a te portala Business Insider Australia, Hrvatska spada u sam vrh najpoželjnijih svjetskih destinacija, koje nude izvrstan izbor trenutno najtraženijih sadržaja i atrakcija po vrlo pristupačnim cijenama.

Istraživanja ukazuju na interesantne trendove – naime, ove će sezone i razvikane renomirane destinacije, ali i do sada neotkrivena odredišta, podjednako imati svoju publiku. Poznato nam je da Hrvatska na oba polja ima svoje adute: od bastiona domaćeg turizma poput Dubrovnika i otoka Hvara, pa do gostima sve atraktivnijih područja kao što su kontinentalna Hrvatska i Dalmatinsko zaleđe.

cestisdbest186ma

Bit će veoma tražena i tematska putovanja sa blago avanturističkim predznakom, poput riječnih krstarenja, a na cijeni su i visoko personalizirani paket aranžmani te oni za višegeneracijski obiteljski odmor. Kako na svakom od traženih polja imamo po nekoliko „aseva u rukavu“, ne čudi nas što smo čak dvaput dospjeli među 10 najpopularnijih svjetskih odredišta za 2014.

SONY DSC

A kad se tome dodaju i provjereni faktori privlačnosti koje ističu strani mediji – poput zavidne liste UNESCOM zaštićenih dobara i božanstvene mediteranske hrane i vina, uspjeh nam je i ove godine zagarantiran!

IMG_8917a

Foto: Arhiva turističkih zajednica