Aktualno

Maštovite ideje u turizmu uvijek nađu put do svoje publike

KREATIVNOST UVIJEK PROLAZI

Hosteli otkačenih imena i zanimljivih interijera, cheese & wine barovi sa relaksirajućim ambijentom i probranom gastro ponudom, rakijarnice sa šarolikim izborom domaćih pića, inovativne ideje za aktivni odmor, turističke ture koje prikazuju naše gradove iz sasvim nove perspektive…nikad do sada u svijetu turizma nije bilo toliko važno izdvojiti se, biti originalan i drugačiji.
A što je još važnije, upravo takvi objekti i sadržaji najlakše nalaze put do svojih gostiju!

0103007.48

Krenimo od hostela, koji već poodavno nisu više sinonim za drugorazredni smještaj. Novi hosteli, osim što slijede visoke standarde urednosti i higijene, plod su minucioznog rada i truda svojih kreatora. To su mahom iznimno maštoviti mladi ljudi, koji su kreirali smještaj u kakvom bi rado odsjeli i sami, pa se tako izmjenjuju impresivni minimalistički, futuristički interijeri nalik na scenografiju Stanley Kubrickovih filmova, ili pak snažni koloriti kojih se ne bi postidio ni slavni Almodovar! I nazivi hostela su krajnje originalni, a često nagovješćuju tematski dizajn, poput, primjerice, jednog omiljenog splitskog hostela koji nosi ime poznatog ruskog skladatelja i čije su sobe nazvane prema njegovim najslavnijim djelima! Novi, visoko estetizirani hosteli, često na izuzetno atraktivnim lokacijama, postali su ozbiljna konkurencija klasičnom hotelskom smještaju, a naši se hosteli diljem zemlje nerijetko nađu na top ljestvicama najboljih u svijetu!

eos 108

Ni ljubitelji razgledavanja i aktivnog odmora nisu prikraćeni za originalne sadržaje – od turističkih tura koje su nas u zadnje vrijeme oduševile, izdvojili bismo razgled grada Zagreba putevima čulnih užitaka, plod suradnje jedne turističke agencije i kazališne družine, koja također nudi i obilazak metropole uz priču o najpoznatijim gradskim vješticama! A koliko je zanimljivo upoznati neko područje iz sasvim drugačije perspektive – primjerice, one ptičje – sigurno bi nam rekli ljubitelji zip line-a – nove adrenalinske zabave koja uključuje „let“ na čeličnoj sajli nad klisurama rijeke Cetine!

I za kraj, poslužit ćemo se jednim finim citatom iz modnog svijeta, onim slavne Coco Chanel: „Ako želite biti nezamjenjivi, morate biti drugačiji!“. Rečenica se itekako može primjeniti na još uvijek nedovoljno iskorištene potencijale našeg turističkog sektora.

chillout-zagreb

Sve što morate napraviti je, pronaći svoje vlastito, posebno, kreativno mjesto pod hrvatskim turističkim suncem!