Aktivni odmor

Ultimativni hit hrvatske turističke scene – Splitsko Dalmatinska županija

This post is also available in: English

Omiš - Ac

CARSTVO MEDITERANA KOJE SJAJI SVE JAČE

Splitsko-dalmatinska županija regija je iznimnog kulturno-povijesnog značaja i prirodnih dragocjenosti, a samim tim i izuzetnih turističkih potencijala. Da se oni itekako ostvaruju, najbolje nam pokazuju brojke, pa se tako regija okitila prestižnim turističkim priznanjima, ali i višeznamenkastim ciframa u porastu broja noćenja.

Trogir1 Zoran Alajbeg

Pažljivo osmišljene marketinške strategije i višegodišnje brendiranje županije urodili su plodom, a njena višedimenzionalna turistička ponuda pruža ponešto za svačiji ukus – od ljubitelja kulturnih znamenitosti pa do pobornika aktivnog turizma.

eos 108

Ovoj županiji zbilja ne možemo poreći atraktivnost – destinacije poput Splita, Brača i Hvara redovito se nalaze u samom vrhu svjetskih top ljestvica, a tek su dio njene ponude. Uobičajen povod za ljetni odmor – prekrasne uvale i plaže, ovdje zbilja ostavljaju bez daha, bilo da se radi o fascinantnom Zlatnom ratu, Makarskoj rivijeri ili pak kakvoj skrovitoj uvali otoka Šolte, koji se diči iskonskim, netaknutim prirodnim ljepotama.

Brela

No nije ovo regija samo za miran obiteljski odmor – ovdje će na svoje doći i avanturistički nastrojeni gosti, koji će osim u morskim sportovima, uživati u raftingu ili kanuingu rijekom Cetinom, ili pak najnovijoj adrenalinskoj atrakciji – zip line-u ili „letu“ nad riječnim klisurama pomoću čelične užadi!

Tematske staze

Kulturno blago kojim Splitsko-dalmatinska županija obiluje od neizmjerne je vrijednosti i širokog raspona – od svjetski poznatih dragulja kulturne baštine poput Dioklecijanove palače, stare Salone, tvrđave Klis, predivnog Trogira koji je u cijelosti pod UNESCO-vom zaštitom, stare gradske jezgre grada Hvara ili pak Komiže, pa do manjih, ali jednako dojmljivih objekata poput starohrvatske crkvice Sv. Spasa u Vrlici…

Hvar

Povijest se ovdje uspješno oživljava kroz kulturne manifestacije, pa će tako ljubitelji razgledavanja, osim u sjajno očuvanim primjerima arhitekture minulih vremena, uživati i u uprizorenjima bitke za Klis, opsade Sinja, te čuvenoj Alci.

A

Područje Dalmatinske zagore, osim što je pravo neokrunjeno carstvo avanturističkog turizma, istinski je dragulj iznimnih gospodarsko-turističkih mogućnosti.

050105157

Mladost vuče život, a splitske i hvarske ulice su upravo zahvaljujući mladima ljetos zaživjele novim životom – zbog atraktivnih glazbenih festivala poput Ultra Europe tražila se karta (i soba!) više, a naročito popularne bile su i cruising ture u sklopu kojih se jedrenjacima obilazilo otoke.

Pustinja blaca

Iako je ovo županija sunca i mora, kulture, ruralnog turizma i aktivnog odmora, ona ima i snažan gastronomski identitet. Osim u pršutu i siru, ribi na gradele i mesu ispod peke, ovdje se uživa u pašticadi, soparniku, rožati, splitskoj torti i nezaobilaznim fritulama!

prsut 2

Široka kamena duša grada Splita i njegove županije otvara vrata svakome; mladima željnima dobrih partyja, gostima željnima raskošnih šetnica i pjeskovitih plaža, onima koji očekuju svoju dozu kulture, obiteljima s djecom koje žele bogate sadržaje za svoje najmlađe, gastronomadima i avanturistima…

Bol Brač

Pronađite i Vi svoj komadić raja!

dalmatia.hr
Foto: Arhiva turističkih zajednica Splitsko – dalmatinske županije

POGLEDAJTE VIDEO – CENTRAL DALMATIA

Visit Central Dalmatia Facebook page
CENTRAL DALMATIA ON YOU TUBE

SPONZORIRANI ČLANAK

This post is also available in: English