Aktivni odmor

Upoznajte ukusnu stranu Hrvatske – gastro ture po Hrvatskoj

sirIzMijeha

Želite li uživati u panoramskoj vožnji Kvarnerom uz male zalogaje i pjenušac? Ili pak u izletu brodicama po Neretvi, a nakon toga u brudetu od žaba i jegulja,  isprobati čuveni brački vitalac i kušati bračku tortu, kušati kamenice u Stonu, te skoknuli do Dubrovnika na rozatu i arancine? Ili pak degustirali slavonski kulen, čobanac, fiš paprikaš, i obišli iločke vinske ceste?
Dolce vita

Mnogi kulinarstvo smatraju pravom umjetnošću, a kako svaka naša regija ima specifičan i snažno izražen gastronomski identitet, ne čudi nas što su lokalne delicije i raskošne vinske karte poslužile kao izvrsna ideja za kreiranje tematskih turističkih tura – ali i odlična motivacija za posjet našoj zemlji.

gastro brač

Tako hedonisti i gurmanski nastrojeni gosti imaju priliku birati između tura diljem Hrvatske – po Dalmaciji, Slavoniji, Istri... Razgledavanje znamenitosti i upoznavanje s krajolikom ovdje je isprepleteno sa različitim aktivnostima kojima su zajednički nazivnik autohtona hrana i piće.

10

Osim raznih degustacija i posjeta pomno odabranim restoranima, obilaze se uljare, vinarije i ostali tradicionalni „pogoni“ za proizvodnju, a u sklopu tura održavaju se čak i tečajevi kuhanja te pripreme lokalnih specijaliteta.

kamenica

Stoga, želite li uživati u panoramskoj vožnji Kvarnerom uz male zalogaje i pjenušac? U čuvenim tartufima s ručno rađenom tjesteninom uz vina teran i malvaziju? Ili pak u izletu brodicama po Neretvi, a nakon toga u brudetu od žaba i jegulja? Možda biste radije razgledavali bračke tematske staze, kušali vitalac i uživali u bračkoj torti Hrapoćuši, posjetili znamenita zdanja grada Stona, a potom kušali kamenice, te skoknuli do Dubrovnika na rozatu i arancine? Ili pak degustirali slavonski kulen, čobanac, fiš paprikaš, i obišli iločke vinske ceste?
Izvorno Slavonsko

Sve je to moguće u sklopu pomno osmišljenih tura za istančana nepca. koje nude specijalizirane turističke agencije, a kako neke od njih nude posjete više različitih regija, uzmite najbolje od svih svjetova!

Foto: arhiva turističkih zajednica