Aktualno

Proslavite ljubav u Splitsko – dalmatinskoj županiji

This post is also available in: English

  foto marko 3a

PROSLAVITE LJUBAV U PRAVOJ METROPOLI ROMANTIKE!

Sunčani dani i blaga klima čak i u zimskim mjesecima, omiljena kupališta koja zimi postaju romantične šetnice, baš kao i kamene uličice starih gradskih jezgri, pravi su mamac za ljubavne parove koji se sve više odlučuju na proslave značajnih datuma ili čak vjenčanja upravo u Dalmaciji.

foto marko 2a

Splitsko-dalmatinska županija napose se istaknula kao iznimno poželjno mjesto za takve sadržaje i ambijent nenadmašne romantike!

klis

U susret prazniku zaljubljenih, hotelijeri su pripremili pregršt prigodnih pogodnosti, pa će tako par koji na samo Valentinovo dođe na večeru u hotelski restoran, po izboru dobiti gratis noćenje u hotelskoj sobi s romantičnim doručkom ili pak voucher za spa i wellness sadržaje.
foto marko 8a

I mnogi su ugostitelji dali mašti na volju, pa tako popularni županijski restorani nude prigodne menije sa probranim delicijama zamamnih „ljubavnih“ naziva („Sirova strast“, „Prvi poljubac“, „Sorbet Sv. Valentina“…) – i isto takvog okusa.

Rožada
Naime, riječ je o pravim gurmanskim zalogajima – jelima na bazi plodova mora, odrescima sa neobičnim, sofisticiranim umacima poput onog od brusnica, te čarobnim slasticama sa dodatkom jagoda i šumskog voća.

foto marko 6a

Osim u jelovniku koji je tako dobrog okusa kao što nazivi sugeriraju, parovi će u sklopu večere moći uživati i u nastupima poznatih domaćih izvođača, ili se možda odlučiti za neki od prigodnih koncerata koji se tog dana održavaju diljem regije. Izvrstan izbor su dalmatinske klape!
Tragom prošlosti Dalmacije

U ovom kontekstu moramo spomenuti i one kojima je ova regija toliko prirasla srcu da su se tu odlučili i – vjenčati.

Solta_wedding_pjphotos22
Prekrasne lokacije – kapelice na vidikovcima (primjerice, splitski Sustipan), povijesna zdanja (tvrđava Klis, pa i sama Dioklecijanova palača) i mjesta iznimne ljepote prirode (grad Omiš, otoci Šolta, Brač i Hvar) sve su više prepoznate kao idealna scenografija za „veliki dan“, pa županijske agencije za organizaciju vjenčanja imaju pune ruke posla.

foto marko 1a

I za kraj, što reći osim – ako se i Vi ubrajate među one koje je pogodila Amorova strijela, provjerite zašto je ova županija istinska metropola romantike!

dalmatia.hr
Foto: Arhiva turističkih zajednica Splitsko – dalmatinske županije

POGLEDAJTE VIDEO – CENTRAL DALMATIA

Visit Central Dalmatia Facebook page
CENTRAL DALMATIA ON YOU TUBE

Foto: foto studio Marko

SPONZORIRANI ČLANAK

This post is also available in: English