Aktualno

Gastro prezentacija grada Vrgorca oduševila predsjednika Josipovića

vrgorac promocija gast 4
U zagrljaju okusa i mirisa Vrgorca

Sajam GAST otvorio je svoja vrata 05.03.2014. na Žnjanu. Na štandu TZ Splitsko-dalmatinske županije s posebnim naglaskom na gastronomske i turističke potencijale Zagore  predstavili su se Tz grada Vrgorca i Srednja Škola Tina Ujevića sa gastro projektom Zeleni dani Vrgoračkog kraja.
Nakon otvaranja sajma, štand Splitsko dalmatinske županije posjetio je predsjednik Ivo Josipović i oduševio se gastro prezentacijom i idejom projekta.

vrgorac promocija gast 1

Na štandu su bile izložene razne vrste salate od divljeg samoniklog bilja  sa nekoliko vrsta dresinga, u sto boja i recepata, grancini – krušni štapići sa aromom divljeg samoniklog bilja i razne vrste kruha sa aromama i začinima od divljeg bilja. Na štandu je bio izložen domaći sir i pršut. Posjetitelji su se mogli osladiti poznatom vrgoračkom delicijom frapeom od vrgoračke  jagode, kojim su najavljeni nadolazeći Dani jagoda koji se  održavaju svake godine krajem travnja. Pila su se vina vrgoračkog kraja.

zeleni dani vrgorac

Zeleni dani vrgoračkog kraja priča je o samoniklom bilju što je ubrano na području i okolici Tinova grada. Riječ je o našim divljim salatama – mišancama: od žutinice, mlade kapulice i ljutike do šparoga iz vlastitih, privatnih okućnica i bližeg okruženja.
U ovaj projekt uključeni su restorani u Tinovu gradu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi). Tako smo zaokružili kompletan projekt pod nazivom U zagrljaju polja okusa i mirisa Vrgorca, kako bismo izazvali prirodnu atrakciju, gastronomsku ponudu sa svim našim specifičnim sadržajima u cilju pripremanja sadržaja; ali i organiziranja, objedinjenja i vođenja izleta turista», ističe Neli Bajalo, direktorica TZ Vrgorac.

vrgorac promocija

Na svom štandu na Žnjanu Vrgorčani su tako su ponudili uzorke gotovo svih jestivih biljaka iz svog podneblja. Maleni kreativni grad Dalmatinske zagore, osigurao je tako posjetiteljima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma na splitskom Žnjanu uspomenu na najinteresantniji štand, i u tom smjeru svakako treba ići dalje. Gastro ponuda je vrlo traženi segment turističkog sadržaja, a Dalmatinska Zagora na tom polju ima uvjerljivo snažne i ukusne adute.

vrgorac zeleni dani

tzvrgorac.hr

SPONZORIRANI ČLANAK