Aktualno

Mjuzikl “Srce na sceni” osvojio Splićane

Budite i vi dio projekta koji ruši sve stereotipe i predrasude o osobama s posebnim potrebama.

srce u lori 2-0011

Udruga osoba s cerebralnom paralizomSrce,  jedinstvena je u Hrvatskoj po svojim projektima.

Priređuju koncerte i predstave u kojima su glavni glumci, štićenici udruge, mladi ljudi koji su oboljeli od cerebralne paralize, autizma i raznih oblika tjelesnih oštećenja i koji svojim glumačkim i scenskim mogućnostima pomiču granice i ruše sve stereotipe i predrasude o djeci i mladima s posebnim potrebama.

srce u lori 2-0004

Scenarij i režiju mjuzikla potpisuje glumac Slavko Sobin, a za glazbeni dio odgovoran je Mario Bavčević, voditelj glazbenih radionica udruge. Uz članove udruge sudjeluju i brojni volonteri.

srce u lori 2-0001

Izvedba 27.01. u splitskom HNK na noge je digla publiku, koja se smijala i plakala zajedno s izvođačima, i koja je kući otišla bogatija za spoznaju o kakvim se izuzetnim mladim ljudima radi.

Ovaj mjuzikl je izazvao već popriličnu medijsku pozornost, da je i emisija  Provjereno je objavila prilog o štićenicima Udruge 02.01.2014 a mjuzikl pohod na splitske dvorane nastavlja i dalje.

Udruga Srce - Provjereno 02.01.2014

Nakon dvije rasprodane izvedbe u HNK Split, postav je preselio u Dom HV Lora, a 19.03.  i u četvrtak 20.03. u 17h i u 19:30h ponovno su potpuno rasprodali predstave, tako da je 400 posjetitelja ostalo bez karte. U publici su većinom sjedili, pljeskali i plesali srednjoškolci i osnovnoškolci.
srce na sceni - dom hv lora-0003

Već su gotovo potpuno rasprodane još dvije predstave koje će na istoj pozornici biti postavljene 27.03. u 17h i u 19:30h. Niko ne zna točno reći kada će se predstava zaustaviti i prestati izazivati ovoliki interes i simpatije splićana i gostiju, mladi glumci s veseljem nastavljaju dalje u nove pobjede i osvajanja novih gledališta,a mi im želimo još mnogo punih dvorana!

srce na sceni - dom hv lora-0004

Scenarij i režija: Slavko Sobin
Voditelj glazbene sekcije: Mario Bavčević
Asistentica Režije: Vesna Jerković
Kostimografi: Mame

Glumci:Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Edo Bulić, Tonči Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Marko Vukašin, Jurica Jerković, Željan Tolj, Jerolim Runjić,

Bend: Mario Bavčević: mandolina,  Joško Tomić: akustična gitara, Ana Bavčević: bas gitara, Alen Đurašinović: bubnjevi, Katja Marketić: prateći vokal, statistica, osobna  asistentica, Ema Kuzmanić: prateći vokal  i statistica

Asistenti na bini: Vesna Jerković, Katica Vukušić, Marija Prvan, Slavko Sobin