Aktualno

ZAGORJE – BAJKA NA DLANU Posjetite regiju iskonske ljepote

martin 1a

Zagorje je po zemljopisnoj konfiguraciji brežuljkasto područje, blagih uzvisina i čudesnih vidika. Čak i oni što u dnevnom životu u potpunosti zaboravljaju zadivljujući smisao istinske ljepote, kada se popnu na zagorske „brege“ osjećaju uzvišenu radost. Zacijelo zbog toga zagorski  su vrhunci mjesta gdje umjetnički oblikovane  crkvice i kapele  u gotičkom ili baroknom stilu, dokazuju izuzetnu profinjenost starih majstora.

Dvorci 1a

Svetište u Mariji Bistrici najveće je marijansko svetište, a iskusiti njegovu duhovnu energiju  jedinstveni je i neponovljivi doživljaj.

Zagorje – kontinentalna rivijera

Upravo je ovdje najviše termalnih izvora koji, pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima, wellness centrima i gastro ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom. Posjetite Bluesun hotel Kaj s četiri zvjezdice i opustite se uz vrhunski wellness doživljaj. Pogled na vinovu lozu i guste šume jasena i hrasta rasteretit će vas svih briga.

toplice 1a

Krapinske Toplice poznate su po ljekovitim hiperaktivnim izvorima još od 18.stoljeća.
Stubičke Toplice – termalno – medicinsko-rehabilitacijsko  lječilište, gdje snaga zdravlja počiva na izvorima prirodne ljekovite termalne vode.

Hoteli 1a

Terme Jezerčica
,
u Donjoj Stubici, Terme nude SPA zonu i suvremeno opremljen wellnes centar sa 8 bazena, u kojem  se gost može prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela.
Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice;najveći su wellness i kupališni centar u Hrvatskoj, a izgradnjom Hotela Well**** postaju najveći kontinentalni turistički resort Hrvatske.

Zagorje 2a

Kulturna ponuda Zagorja – u duhu prošlih vremena

Puno puta Zagorju se valja vratiti s obzirom da posjeduje bogastvo spomeničke, arhitektonske i kulturne baštine u ovom dijelu Europe. Kulturno naslijeđe feudalizma na ovom području označava sklad arhitekture mnoštva „burgova” i dvoraca sa idiličnošću prirode. Treba obići srednjovjekovne burgove poput Velikog Tabora, ladanjske dvorce, Muzej na otvorenom, Staro selo Kumrovec te oživotvoriti duh ondašnjeg vremena.

veliki-tabor-01 1a

Putujte u daleku prošlost, gotovo do praiskona, od velikog praska na ovamo, upoznajte neandertalce koji su prostore naseljavali prije 125  tisuća godina p.n.e. Preporučamo posjet Muzejima Hrvatskog Zagorja.

izleti 1a

Seoski turizam – u zagrljaju tradicije

Danas u ponudama seoskog turizma, u tom zagrljaju tradicije povezane s proizvodnjom i pripremom zdrave hrane i vrhunskih vina posjetiteljima se vraća zaboravljena kvaliteta života. U goricama i kletima, uz slasno vince odzvanja pjesma, zvoni „kaj”.

Bajka na dlanu čeka da je dotaknete!

www.tzkzz.hr

Fotografije: Martin Turk, arhiva TZKZŽ

Sponzorirani članak