Aktualno

6. Dani hrvatske male brodogradnje

dani brodogradnje

Od 24.-27.04. Podstrana pokraj Splita ponovno postaje centar nautičkih zbivanja u Hrvatskoj 

Tradicionalna proljetna sajamska manifestacija Dani hrvatske male brodogradnje po 6. put za redom će okupiti domaće proizvođače plovila i renomirane brendova nautičke i ribolovne opreme u marini hotela  Le Meridien Lav pokraj Splita u periodu od  24.-27.04. U šest godina postojanja Dani hrvatske male brodogradnje postali su centralno mjesto okupljanja hrvatskih proizvođača i svih relevantnih čimbenika ove jedine proizvodne grane pokretnina u Lijepoj našoj što je svojim pokroviteljstvom ove godine potvrdilo i Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske.

Cilj manifestacije je specijalizirana promocija i plasman cjelokupne palete tradicijskih i modernih plovila za sve namjene iz svih krajeva naše zemlje. Uz besplatan ulaz, prilagođene cijene izlaganja i testne vožnje svih plovila izloženih u moru, posjetiteljima i proizvođačima je omogućen direktan kontakt i znatno bolje upoznavanje s proizvodom nego što je to slučaj na sličnim manifestacijama na kojima domaći proizvođači često nisu u prilici sudjelovati zbog visokih cijena izlaganja ili nisu u mogućnosti doći do izražaja zbog jake inozemne konkurencije.

Uz moderna plovila hrvatske male brodogradnje, brojna popratna događanja, povećanu ponudu nautičke i ribolovne opreme renomiranih svjetskih proizvođača  kao i opreme za sport, odmor i turizam, posebno nas raduje suradnja s Koordinacijom udruga „Drveni brod“ koja će na Danima hrvatske male brodogradnje predstaviti Morski salon Dalmacije – prekrasne primjere tradicijske brodogradnje uključujući gajetu Supetar, leut Split, falkušu Vis, leut-trajtu Korčula, pasaru Hvar i gajetu Vrboska. Koordinacija udruga će također tijekom ovogodišnjeg izdanja DHMB održati i osnivačku sjednicu krovne udruge “Hrvatska pomorska baština”.