• hr

U Supetru počinje 5. Međunarodni gastro festival Biser mora

Biser mora photo 1 - naslovna a

U srijedu 9. travnja u Supetru na Braču počinje 5. gastro festival – BISER MORA. Ove godine festival će ugostiti vrhunske kuhare, enologe i stručnjake iz područja kulinarstva iz više od 15 zemalja koji se natječu za ovogodišnjim „Biserom mora“.

Biser mora photo 5

Organizatori festivala – Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER), Svpetrvs hoteli d.d., Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra, najavljuju pregršt kulinarskih događanja, prezentacija eminentnih stručnjaka, kuharskih natjecanja…

Ne propustite kušati specijalitete dalmatinske, ukrajinske, bosansko-hercegovačke, makedonske i srpske tradicionalne kuhinje, podržite kuhare favorite u brojnim natjecanjima, ohrabrite mlade kuhare u natjecanju kuhara juniora. Ljubitelji slastica i svi koji žele naučiti spremati orginalne bračke slastice, neće propustiti natjecanje u spremanju Bračkih torti, prezentaciju zdravih slastica i prezentaciju slastica Budve. U petak će se održati državno natjecanje barmena s međunarodnim sudjelovanjem u najatraktivnijim disciplinama. Tijekom festivala Tz grada Supetra organizira niz koncerata na otvorenom, kulturnu turu Dan s Rendićem, (na hrvatskom i engleskom jeziku) i gastro turu za medije i uzvanike.

Sva događanja odvijaju se na atraktivnim lokacijama – u hoteču Kaktus, na supetarskoj rivi i prekrasnoj terasi novog hotela „Osam“ u samom središtu Supetra.

PROGRAM – BISER MORA 2014

Supetar, 09. – 13. 04. 2014.g.
Sva događanja osim gastro ture otvorena su za javnost

SRIJEDA (09.04.) / WEDNESDAY

11.00 – 17.00h (Restoran Adria)
Školsko juniorsko natjecanje

11.00 – 17.00h (Restoran Adria)
Prezentacije, radionice, priprema jela i degustacije na prezentacijskoj kuhinji

13.00h – Pizza show

15.00h – Flambiranje

16.00h. – Moj tata najbolje kuha ali ja sam glavni 

20.00h (Kongresna dvorana Teatrino)

Svečano otvaranje festivala i proglašenje juniorskih pobjednika

21.00h (Na otvorenom ispred restorana Adria)
Večer dalmatinske i ukrajinske kuhinje / Dalmatian & Ukrainian national cuisine presentation

ČETVRTAK (10.04.) / THURSDAY

08.00 – 22.008.00 – 22.00h (Restoran Adria)
Seniorsko kuharsko natjecanje u kategorijama: piletina i tjestenina

09.30 – 11.00h
Dječja kuharska radionica zdrave prehrane Zdravkići i Bolkići

11.00 – 13.00h (Kongresna dvorana hotela Kaktus)
Predavanje g. Željka Petrovića: Tradicionalna mediteranska prehrana i zdravlje

13.00 – 14.00h (Restoran Adria)
Bio radionica Darinke Petrović

14.00 – 15.00h (Restoran Adria)
Simfonija sira i domaće tjestenine s Ivom Andrićem 

15.00 – 17.00h (Restoran Adria)
Revijalno natjecanje kuhara u pripremi jela u Zepter posuđu: Kuhajmo zdravo uz Zepter

17.00 – 18.00h (Restoran  Adria)
Zdrave slastice sa Dragicom Lukin 

18.00h (Kongresna dvorana hotela Kaktus)
Zepter prezentacija

20.00h (Kino Supetar)
Koncert Verbum Dei

21.00h (Restoran Adria)
Večer makedonske kuhinje

22.00h (Restoran Roso)
Chef’s party

PETAK (11.04.) / FRIDAY

08.00 – 22.008.00 – 22.00h (Restoran Adria)
Seniorsko kuharsko natjecanje u kategorijama riba i vegetariansko jelo

09.00 – 11.0009.00 – 11.00h (Riva Supetar)
Izlet:  Dan s Rendićem, kulturna ruta (na hrvatskom i engleskom jeziku)

10.00 – 17.00h (Restoran Adria)
Radionica carvinga – umjetnost rezbarenja voća i povrća (izrada i nagrađivanje eksponata)

10.30 – 11.00h (Restoran Adria)
Slatke delicije Organizacije žena Budve

11.00 (Restoran Adria)
Uživajte uz ŠKOKIĆ roštilj i ZLATAN PLENKOVIĆ vina

11.00 – 13.00h (Restoran Adria)
HoReCa B2B susreti (susret ugostitelja sa proizvođačima ugostiteljske opreme, mesne i mliječne industrije, vinara i uljara)

13.00 – 14.00h (Kongresna dvorana hotela Kaktus)

Predavanja:
Karakteristike maslinovog ulja / Lecture: Characteristics of olive oil by Mate Rubelj
Tehnološke razlike nekadašnje i današnje prerade maslina

13.30 – 15.30h (Hotel Kaktus)
Regionalno prvenstvo barmena / Regional barmen competition

14.00 – 15.00h (Kongresna dvorana hotela Kaktus)
Predavanje o vinu uz degustaciju

15.00 – 16.00h (Restoran Adria)
Sommelierska prezentacija: Mirisi vina (uz nagradnu igru)

16.00 – 17.00h (Veli plac)
Međunarodna kuharska malonogometna utakmica 

17.00 – 18.00h (Na otvorenom ispred restorana Adria)
Prezentacija bosansko-hercegovačke tradicionalne kuhinje 

18.00 – 20.30h (Hotel Kaktus)
VIGOR BARMEN CUP ’14 – 20. Državno prvenstvo barmena (klasični stil)

21.00 h (Restoran Rosso)
Večer zagorske kuhinje

SUBOTA (12.04.) / SATURDAY

08.00 – 19.0008.00 – 19.00h (Restoran Adria)
Seniorsko kuharsko natjecanje i kup „Biser mora“ 2014

10.00 – 18.00h (Restoran Adria)
Prezentacije, radionice, priprema jela i degustacije na prezentacijskoj kuhinji

11.00 – 12.00h (Riva Supetar)
Modna revija kuharskih uniformi TRGOLEPTIR
NAPOMENA: u slučaju kiše događaj će se održati u Teatrinu

12.30 – 14.30h (Riva Supetar)
VIGOR BARMEN CUP ’14 – 20. Državno prvenstvo barmena (fler) 
NAPOMENA:
u slučaju kiše događaj će se održati u Teatrinu

14.30 – 15.30h (Restoran Adria)
Predavanje o začinima

15.30 – 16.30h (Kongresna dvorana restorana Kaktus)
Edukativna prezentacija: Briga o gostu

16.30 – 17.00h (Restoran Adria)
Prijavljivanje BRAČKIH TORTI za ocjenjivanje i proglašenje pobjednika od 17.30h

20.00h (Kongresna dvorana Teatrino)
Završna svečanost i proglašenje pobjednika

21.00h (Na otvorenom ispred restorana Adria)
Večer srpske kuhinje

22.00h (Na otvorenom ispred restorana Adria)
Cocktail show barmena pobjednika

23.00h (Restoran Adria)
Cognac & Cigar moment by cigar club „MAREVA“ Split

NEDJELJA (13.04.) / SUNDAY
11.00 – 14.00h

GASTRO TURA u organizaciji Turističke zajednice Grada Supetra (samo s pozivnicom)
Rezervacije smještaja potražite na www.watermanresorts.com.

Više informacija o samom festivalu i mogućnostima za sudjelovanjem možete dobiti na www.skmer.hr i facebook stranici Skmer Acmer.

www.supetar.hr

Sponzorirani članak

Shares