Lifestyle

Istra INSPIRITić – ciklus edukativno – zabavnih radionica za djecu

This post is also available in: English

Mitska-bića-Pula-1a

Pula, 28.04. 2014.

Ovim Vas putem želimo obavijestiti kako ovaj tjedan s početkom u utorak, 29. travnja 2014. započinje ciklus radionica u organizaciji udruge Istra Inspirit pod nazivom „Istra INSPIRITić“, namijenjen i prilagođen djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Riječ je o ciklusu edukativno-zabavnih radionica kroz koje polaznici obogaćuju znanje o svome zavičaju, tradiciji, povijesnoj ostavštini i kulturnoj baštini. Interaktivne radionice na temu „Mitska bića Istre“ i „Jules Verne Junior“ u vrtićima i školama se organiziraju na upit, a ovoga tjedna u opuštenoj atmosferi scenske igre o zanimljivostima Istre učit će djeca pulskih osnovnih škola.

Inspirit IC.ai

U „Mitskim bićima Istre“ polaznici se upoznaju s pričama o mitološkim likovima i pričama našega kraja, a po završetku ove radionice održava se i provjera znanja. Čitava je radionica osmišljena tako da se polaznike kroz edukativnu predstavu potiče da zapamte što veći broj informacija usput se zabavljajući, a nakon predstave slijedi kviz u kojemu će djeca moći provjeriti naučeno i natjecati se u znanju iz zemljopisa, književnosti i hrvatskog jezika, motoričkih vještina i poznavanja istarske flore i njezine medicinske primjene. U ovoj radionici glumačka skupina Istra Inspirita dolazi u posjet školama i vrtićima.

Radionica „Jules Verne Junior“ održava se u pazinskom kaštelu gdje se, osim interaktivne predstave, polaznicima nudi i vođena tura kroz stari grad te posjet Kaštelu i Pazinskoj jami. Na ovaj se način djeci prezentiraju djela poznatog svjetskog pisca Julesa Vernea, njegova povezanost s Pazinom, ali i kulturno-povijesna baština grada. Sredinom svibnja će grupe vrtićke djece imati priliku uživati u čaroliji i mašti Jules Verneovih djela kroz likovne i glumačke kreativne aktivnosti.

Projekt je organiziran u suradnji s Muzejem grada Pazina i Etnografskim muzejem Istre. Kroz opisani se program Istra Inspirita nastoji potaknuti djecu da od najmlađih nogu istražuju sve posebnosti Istre te da sa zanimanjem uče o svome zavičaju, odnosno o povijesti, kulturi i tradiciji Istre. Ovaj se projekt razvija na poticaj i inicijativu Istarske županije čiji je cilj poticati zavičajnu nastavu i tradicijskukulturu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije. Za više informacija o projektu Istra INSPIRITić kontaktirajte nas:

  • putem info telefona +385 (0)52 880 088
  • putem e-maila info@istrainspirit

This post is also available in: English