Aktualno

Najljepša uskršnja razglednica stiže iz Solina!

71735248.jpg

Posjetite gastro manifestaciju Uskršnji doručak u Solinu! U organizaciji TZ grada Solina, Udruge Solinjana i hotela President,  dana 21.04.2014. od 08:00-09:00h na Uskrsni ponedjeljak, u Solinu, održati će se gastronomska manifestacija “Uskršnji doručak”, koja za cilj ima prezentaciju tradicionalne uskršnje gastronomske ponude gostima u našim smještajnim kapacitetima, ali i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.

brochure-solin

Manifestacija se odnosi na organizaciju tradicionalnog Uskršnjeg doručka na Uskrsni ponedjeljak u hotelu President u Solinu, s početkom u 8:00h gdje će se za sve goste hotela kao i sve goste smještajnih kapaciteta grada Solina, izvršiti prezentacija i degustacija tradicionalnog Uskršnjeg doručka (sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve, fritule). Cilj ove gastro manifestacije je promicanje starih običaja grada Solina.

Solin 1

Organizatori manifestacije članovi Udruge Solinjani dočekati će naše goste u solinskim narodnim nošnjama, te u toku manifestacije  pripremiti prezentaciju starih običaja i zanata, na temu „kuhinje“, odnosno uz stare alate i posuđe koje se nekad koristilo. Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept izrade istog, program će upotpuniti dječji sastav „Solinski bubamarci“ koji će u pregačama otplesati pjesmu „Nadalina“, a uz njih će u programu nastupiti i solinska klapa “Krunik” iz Kučina.

Solin

Posebnost ove manifestacije leži i u zajedničkom oslikavanju uskršnjeg jaja visine 160cm, od strane akademskog slikara Maria Tomasa, gostiju, turističkih djelatnika, Uskršnjeg zeca i djece iz plesne skupine. Nakon programa za goste, ispred hotela od 09:30-12:00h održati će se i program za lokalne posjetitelje kojima će se također ponuditi degustacija Uskršnjeg doručka uz poklon vouchere hotela President, gdje djeca mogu uživati u društvu Uskršnjeg zeca s kojim se mogu i fotografirati za uspomenu.

Solin 2

Cilj ove prezentacije je i potaknuti suradnju Solinjana i turističkih djelatnika na zajedničkoj promidžbi grada Solina kao atraktivne turističke destinacije. Nadamo se kako će ova manifestacija postati tradicionalno događanje u predsezonskoj turističkoj ponudi grada Solina, te zajednički pošaljimo lijepu Uskršnju razglednicu iz Solina diljem Hrvatske i svijeta!

www.solin-info.com
facebook 1

Foto: Tz grada Solina, walls4