Aktualno

Posjetite festival autohtone bračke kuhinje – Kužina o’štajuna 2014.

sardine

Pozivaju se svi ljubitelji domaće autohtone bračke kužine

U Supetru se od 26.04. – 04.05. održava gastronomska manifestacija – Kužina o’ štajuna. Tema ovogodišnje manifestacije je srdela – kraljica mediteranske prehrane. Na manifestaciji sudjeluju brojni supetarski hoteli, restorani, konobe i agro domaćinstva. Otvaranje manifestacije uz prigodnu degustaciju jela svih sudionika održati će se 26.04. na supetarskoj rivi s početkom u 11.00h.

Cilj ove manifestacije je promocija lokalne, autohtone otočke kuhinje (kužine) a na prijašnjim manifestacijama Supetrani su nam predstavljali izvornu gastronomiju i delicije svoga otoka: hrapoćušu, vitalac, bračku janjetinu, samoniklo i jestivo bilje, brački sir i maslinovo ulje, bob i blitvu.

Meri Supetar

Tiijekom trajanja manifestacije svi sudionici pripremaju jela u kojima se koristi srdela, tako će posjetitelji moći kušati: srdele u savuru, punjene i pohane srdele, srdele u crnom, polpete ala Vinotoka, šarmantne srdele, srdele s limunom na buzaru, savijaču od srdela s bobom i šalšom, paštetu od srdela sa slanutkom...Dobar Vam tek!

00-kuzina-plakat www.supetar.hr Sponzorirani članak facebook 1