Gastro

Posjetite festival zagorskih delicija – 8. Babičini kolači

Tz Krapinsko zagorska 1

Za sve koji vole slastice Zagorskog kraja 26. travnja 2014. godine održava se natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s općinom Hum na Sutli organiziraju manifestaciju Babičini kolači. Osma po redu manifestacija Babičini kolači održava se 26. travnja 2014. godine u općini Hum na Sutli.

babičini kolači 1a

Babičini kolači”, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, jedinstvena je manifestacija Krapinsko-zagorske županije kojom se promiču vrijednosti žena, obitelji te  gastronomska tradicija Zagorja. Svi posjetitelji manifestacije moći će kušati izložene kolače pripremljene na tradicionalan način prema originalnoj recepturi naših zagorskih baka.

babičini kolači a
Cilj manifestacije je očuvanje i oživljavanje izvornosti i tradicije, a o njezinoj prepoznatljivosti govori sve veći broj zainteresiranih natjecateljica i posjetitelja. Nakon svake manifestacije izdaje se brošura sa svim receptima kolača koji su predstavljeni na manifestaciji. Osnovni uvjet za sudjelovanje na ovoj manifestaciji je da natjecateljice s područja županije i da su bake.

babičini kolači 2a

Ove godine natjecanje se održava u  općini Hum na Sutli odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica Magda Svečak sa pobjedničkim kolačem „Putica za vinske svece”. Svim natjecateljicama poželjeti ćemo puno uspjeha!

www.tzkzz.hr

www.babicinikolaci.com.hr

Sponzorirani članak