Gastro

Vrgoračke jagode zamirisale Hrvatsku

dani jagoda (1)

Krenula je berba  nadaleko poznatih vrgoračkih jagoda!

Prve vrgoračke jagode svojom su prepoznatljivom aromom i okusom oduševile kako goste tako i izlagače Dalmacija Wine Expa 2014. koji se 24. i 25. travnja 2014. održao u Hotel Radisson Blu u Splitu. Više od 60 kilograma svježe ubranih jagoda ravno su iz vrgoračkih polja stigle na vodeći enogastro sajam regije gdje su s užitkom degustirane u raznim kombinacijama.

dani-jagoda-3a

DANI JAGODA 2014.

Ovim događanjem su i službeno najavljeni Dani jagoda, tradicionalna fešta satkana od slatkih okusa i mirisa ovog aromatičnog voća koja će se i ove godine u mjesecu svibnju održati u Vrgorcu i okupiti proizvođače jagoda, ugostitelje, Srednju školu, razne udruge te prezentirati gastro ponudu slastica i ljetnih osvježenja s okusom i mirisom domaće jagode.

dani-jagoda-4a

U suradnji s LAG Adrion na ovogodišnjem Dalmacija Wine Expo koji već petu godinu za redom okuplja gotovo sve vodeće proizvođače vina, Vrgorac se predstavio vrhunskim vinima Gašpar, Pilač i Franić, dok je gastro ponudu sajma obogatio domaći višestruko nagrađivani med Pčelarstva Ž&M Majić.

JagodeBerbaLjudiVrgorac4675oCoA45

Vrijeme berbe jagoda, degustacija slatkih proizvoda i aktivni boravak u prirodi idealno je vrijema za izlete i kraći boravak, što uz proljetno raspoloženje garantira nezaboravan doživljaj u zagrljaju boja, okusa i mirisa.

Promocija vrgoračkih jagoda svake godine održave se u više hrvatskih gradova.

Frape-1

PREPORUČAMO RECEPT

Frape od vrgoračkih jagoda

Sastojci:
Svježe jagode
– vanilija šećer
– mlijeko
– malo jogurta
– nekoliko listića svježe ubrane metvice

Sve zajedno smiksati u multipraktiku i poslužiti s ledom i šlagom po želji.

Mala tajna aromatičnog okusa – jagode moraju biti vrgoračke.

U slast!

Vrgorac Tourist Board tzvrgorac@hi.t-com.hr
www.tzvrgorac.hr
www.vrgorac.hr

facebook 1

Fotografije: Arhiva tz grada Vrgorca

SPONZORIRANI ČLANAK

shares