Aktualno

Destinacija koja je očarala redateljsku i glumačku ekipu “Igara prijestolja”

  020

Američki pisac George R. R. Martin ni u najvećim fantazijama umjetničke imaginacije nije mogao zamisliti bajkovitiji ambijent svoje treće knjige iz ciklusa “Pjesma leda I vatre”, na kojem su se snimale scene 4. sezone mega popularnog televizijskog serijala “Igra prijestolja”.

igre prijestolja 1a

Serija koja je zaludila cijeli svijet, nije mogla pronaći savršenije prirodne kulise. Može li uostalom išta dočarati atraktivne borbe, spletke, izdaje, ljubavi I ostale moćne sile od prekrasnog teritorija na kome se sve to odvija?

Igra 1a

Podrumi antičke palače rimskog cara Dioklecijana u Splitu, prekrasni riječni krajolici Žrnovnice, zeleno zaleđe parka prirode Biokovo iznad Baške Vode i tvrđava Klis poslužili su kao savršena scenografija, kojom su podjednako opčinjeni i glumci I redatelj.

HRT Novi trailer za 4

Dijelovi 4. sezone snimani su u Hrvatskoj. Pogledajte trailer

IMG_0295a

Srednja Dalmacija još jednom je tako potvrdila svoj status bezvremenske lokacije koja može odgovoriti na najrazličitije potrebe promocije svoje zemlje, te joj pridodati dozu potrebnog turističkog glamura kojem teže najrazvijenije turističke zemlje.

Igra 2a

Da se radi o regiji nevjerojatnog bogatstva I raznolikosti najbolje govori podatak da srednja Dalmacija na samo trideset kilometara udaljenosti čuva čak 3 spomeničke cjeline svjetske kulturne baštine UNESCO-a:
Dioklecijanovu palaču u Splitu,
Starogradski ager na otoku Hvaru
– povijesnu jezgru grada Trogira.
Među njima se smjestila Salona, danas najveći arheološki lokalitet na istočnoj obali Jadrana, a nekad prijestolnica rimske provincije Dalmacije.

Trogir1 Zoran Alajbeg

Priobalje i niska zelenih otoka, pitome šljunčane plaže s najbistrijim morem Sredozemlja uvučene pod skute planina, zeleno “srce” u dolinama rijeka Cetine i Jadro, područje je središnjeg dijela Jadranske obale od Marine na sjeveru do Gradca na jugu, u kojemu turizam živi već više od stotinu godina.

IMG_1365

Baš onako kako je u milenijskoj povijesti Srednje Dalmacije svaki došljak bio zadivljen pogledom na uvale i otoke, slikovite brežuljke i planine, tako i danas ova regija očarava posjetitelje istom ljepotom prirode, ali i bogatim povijesnim nasljeđem. U prošlost se stoga lako vratiti zahvaljujući očuvanim starinama i kulturi, a mi se brinemo za udobnu sadašnjost kroz kvalitetan smještaj i izvrsne sadržaje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zainteresirani za posjet lokalitetima snimanja?
Rado ćemo vas ugostiti, te vam pokazati raskošnu ponudu vrhunskih hotela, privatnih apartmana, izvrsno uređenih kampova i marina, vrhunskih gastro specijaliteta, te naravno – gostoprimstvo srdačnih domaćina.

Do nas je nikad lakše stići direktnim letovima iz svih većih europskih metropola.
Krenite u posjet ovom jedinstvenom mediteranskom gradu, u kojem će vam odmor biti nezaboravan.

Dobrodošli u Srednju Dalmaciju – srce Jadrana!

05011430

Posjetite lokacije na kojima se snimao mega popularni televizijski serijal „Igra prijestolja“

Na međunarodnom turističkom sajmu u Barceloni koji se održao od 4.04. do 6.04.2014., Hrvatska se predstavila kao atraktivna filmska destinacija. U sklopu tog sajma Hrvatska je održala konferenciju za novinare na kojoj je istaknuto da se serijal “Igra prijestolja” dijelom snimao i na hrvatskim lokacijama, slijedom čega se na hrvatskom štandu postavila replika željeznog prijestolja iz te serije kojeg je ustupio službeni distributer tog serijala u Španjolskoj, TV kuća Canal+.

prijestoljeeee nk a

Ljubitelji serijala i svi zainteresirani posjetitelji mogli su se fotografirati sjedeći na tom prijestolju, ali i preuzeti poseban promotivni materijal sa mapom lokacija snimanja tog serijala.

Iz Glavnog ureda HTZ-a ističu da su tematska, pa i filmska putovanja jedan od glavnih motiva putovanja Španjolaca, osobito mladih koji sve češće odabiru Hrvatsku kao svoju destinaciju za odmor i razonodu.

Upravo je stoga zanimljivo da je španjolska aviokompanija Vueling 3. travnja počela s izravnim letovima iz Dubrovnika prema Barceloni koji će trajati sve do 23. listopada, dok je kod većine aviokompanija povećan broj avio sjedišta na direktnim letovima za Hrvatsku u razdoblju od Uskrsa do kraja listopada, uglavnom iz Barcelone.

dalmatia.hr
F
oto: Arhiva turističkih zajednica Splitsko – dalmatinske županije, Game of thrones

Visit Central Dalmatia Facebook page
WATCH VIDEO CENTRAL DALMATIA
CENTRAL DALMATIA ON YOU TUBE