Gastro

Biogradski „Dugi stol“ – Svo kulinarsko blago Hrvatske na jednom mjestu

This post is also available in: English

nocna setnica

Od 6. do 8. lipnja 2014., naš će kraljevski grad Biograd na Moru, upriličiti manifestaciju koja je, razumije se – kraljevska!

Da ovi epiteti nisu pretjerani, pokazuju činjenice – naime, svehrvatski stol od više od 1000 metara dužine, postat će degustacijsko-izložbeni prostor na kojem će kulinarski virtuozi iz čitave zemlje, pa čak i predstavnici Mađarske, Makedonije, Češke, Slovenije, Italije, Austrije te Bosne i Hercegovine, izložiti delicije karakteristične baš za svoje krajeve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zajedništvo kontinentalnog  i primorskog dijela Hrvatske lajtmotiv je ove priredbe, pa će tako i ove godine, pod parolom “Spojimo zeleno i plavo”, bok uz bok stajati najprimamljiviji primorski i kontinentalni specijaliteti: od maštovito aranžiranih morskih delicija – školjki, rakova, ribe s gradela, pa do slasnih domaćih suhomesnatih proizvoda i gurmanskih sireva s dodatkom maslina, ljute paprike, podravskih čvaraka ili pak oraha!

skradinska torta

O uspješnosti ove manifestacije najbolje govore brojke – osim impozantnih 1000 metara stola ukrašenog najrazličitijim delikatesama, ona se diči sa čak 400 izlagača i 20.000 posjetitelja, a predstavnici svih 20 županija očekuju se i ove godine.
biograd nocna

Kako će se već četvrti put za redom stol dopuniti i programom etno proizvoda (izvorni hrvatski suvenir), možemo reći da mu prefiks eno-eko-etno-gastro u potpunosti pristaje!

Dugi stol

Osim u odličnoj hrani, ova manifestacija nudi i užitak u dobrom druženju ljudi iz svih krajeva zemlje i regije, pa ne sumnjamo da će na Obalu kralja Petra Krešimira IV, osim probirljvih gurmana, pohrliti i staro i mlado!

Biograd virtualna

Biograd virtualna panorama

Turistička zajednica grada Biograd na Moru
www.tzg-biograd.hr

Facebook page

SPONZORIRANI ČLANAK

This post is also available in: English