Aktualno

Posjetite međunarodni viteški turnir u Svetom Ivanu Zelini

11

PRAVA KULTURNO – ZABAVNA ATRAKCIJA

SVETI IVAN ZELINA 23.-25. svibnja

MEĐUNARODNI VITEŠKI TURNIR VITEZOVA ZELINGRADSKIH 2014.

Od 23. do 25. svibnja 2014. godine u Svetom Ivanu Zelini, u Sportsko rekreacijskom centru, održat će se 8. po redu Međunarodni viteški turnir na kojem će sudjelovati više od 30 viteških i streličarskih skupina iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

2a

Posjetitelje će dočekati 400 kostimiranih sudionika koji će podići preko 70 srednjovjekovnih šatora. Na nekoliko lokacija odvijat će se bogat zabavni program, a posjetitelje očekuju brojna iznenađenja.

Velike novosti ove godine su dvorac na vodi „Wasserburg“ i tematski park za djecu „Začarana šuma“. Na velikom borilištu gdje će se boriti vitezovi, podignut je cijeli srednjovjekovni grad. Također se pripremaju brojne radionice za djecu i odrasle. kako inozemnih, tako i domaćih skupina.

6

Najveći spektakl u programu bit će noćna opsada grada u subotu navečer, u kojoj će sudjelovati preko 200 mačevaoca i streličara te čak i katapulti s vatrenim kuglama.

Za djecu je ulaz slobodan, dok odrasli plaćaju ulaznicu u iznosu od svega 10,00 kuna.

Detaljan program sa satnicom događanja može se vidjeti na stranicama

www.vitezovi-zelingradski.hr

SONY DSC

SVETI IVAN ZELINA

Grad Sveti Ivan Zelina smješten je na sjeveroistočnom dijelu Zagrebačke županije, sa naseljima rasutim po blagim vinorodnim obroncima Medvednice. Zelina je iznimno dobro pozicionirana i prometno povezana, a izletniku koji kreće iz centra Zagreba za put do ove zelene oaze potrebno je najviše pola sata.

Široka ponuda i raznolikost brojnih događanja i manifestacija na području grada Svetog Ivana Zeline oduševit će svakog posjetitelja. Volite li tradiciju folklora, kvalitetna vina, sportska događanja, ljubazne domaćine ili pak sve to zajedno, svatko ovdje može pronaći nešto za sebe.

Posjetite facebook stranicu Zagrebačke županije

www.tzzz.hr

Sponzorirani članak