Aktualno

Split slavi blagdan Sv. Duje: Koncert Nene Belana i Marijana Bana na Rivi

ii

Proslava Sv. Duje za Splićane i njihove goste najvažniji je dan u godini. Organizatori ovogodišnjih događanja Turistička zajednica grada Splita i Grad Split ponosno ističu da su složili bogat program događanja za sve generacije. Na večer će se održati veliki glazbeni spektakl – koncert “vječne splitske dice” Nene Belana i Marjana Bana uz nezaobilazan vatromet.

Belan i Ban

Ovogodišnja proslava Sudamje i Dana grada trajati će punih deset dana. Proslava je započela  obilježavanjem Praznika rada na Marjanu, podjelom fažola, uslijedila je proslava Fešte Sv. Križa u Varošu 2. i 3. svibnja, a proslava se nastavila s Večerima čakavske poezije u Božulića dvorima, te nizom zabavnih, sportskih i kulturnih događanja. Uoči blagdana Svetog Duje na rivi se tradicionalno održava Sajam Sudamje, a u Dioklecijanovim podrumima 39. Praznik cvijeća. Kao vrhunac zabavno – kulturnih događanja, na završnoj večeri, 7. svibnja, na Rivi nastupaju Marijan Ban i Diktatori te Neno Belan i Fiumensi, a bit će organizirana i tradicionalna tombola. Proslava završava 11. svibnja u Park šumi Marjan, proslavom Dana Marjana.

fešta sv duje

NA DOBRO NAM DOŠLA SUDAMJA!

Središnjoj svečanosti proslave dana grada prisustvovati će visoki državni dužnosnici: predsjednik RH, predsjednik Sabora, veliki broj veleposlanika i predstavnika Crkve iz drugih gradova i županija. Središnje misno slavlje na Rivi s početkom u 10:00 sati, predvodi šibenski biskup Ante Ivas.

Alijana Vukšić, Direktorica turističkih informativnih centara-Turističke zajednice grada Splita na press konferenciji iznijela je optimistične podatke o izvrsnoj popunjenosti gradskih turističkih kapaciteta.

PROGRAM   DOGAĐANJA
7. svibnja 2014.

(srijeda)

10.00 Peristil – Riva Svečana procesija i sveta misa na Rivi Splitsko-makarska nadbiskupija
7. svibnja 2014.

(srijeda)

10.00 Peristil – Riva Svečana procesija i sveta misa na Rivi Splitsko-makarska nadbiskupija
7. svibnja 2014.

(srijeda)

12.30 Splitska ribarnica Fešta spize i pića SKMER
7. svibnja 2014.

(srijeda)

16.00

18.00

19.00

Kinoteka Zlatna vrata Radovi polaznika filmska radionice

Panoramske slike Splita

Pjesma s Jadrana

Kinoteka Zlatna vrata
7. svibnja 2014.

(srijeda)

17.00 Riva Dječji koncert „ Na mlajima rič ostaje“ TZ Grada Splita
7. svibnja 2014.

(srijeda)

19.00

 

Riva Tradicionalna

 spli΄ska tombola

UHRV grada Splita

Braniteljska zadruga „Mali luster“

7. svibnja 2014.

(srijeda)

21.00 Riva Vatromet

Koncert Neno Belan &Fiumens i Marjan Ban&Diktatori

 

TZ Grada Splita  

Više: visitsplit.com