Aktualno

U Dubrovnik uplovio megakrstaš

Najveći brod koji je ikad posjetio Dubrovnik

FOTO: Ovo je najveći brod ikad koji je posjetio Dubrovnik

Regal Princess koji je u subotu uplovio u Dubrovnik može ugostiti 3.560 putnika i 1.346 članova posade. Ove će ljetne sezone na desetodnevnim krstarenjima s polascima iz Venecije naizmjenično posjećivati Kotor i Dubrovnik. Dug je 330 metara i ima 19 paluba.

Oko ponde na lokrumsko sidrište doplovio je britanski putnički megakrstaš Regal Princess. To je najveći brod koji je ikada posjetio Dubrovnik. Porinut u more početkom 2013. u talijanskom Monfalconeu, zaplovio je u floti Princess Cruises na prvom putovanju 16. svibnja ove godine iz Trsta do Kotora i natrag, piše Slobodna Dalmacija.

Može ugostiti 3.560 putnika i 1.346 članova

Posjet Dubrovniku je inaugurativno krstarenje koje je započelo 20. svibnja iz Venecije, tičući luke Krf, Istanbul, Mikonos, Pirej, Kusadasi, Santorini, Katakolon i Dubrovnik.

Regal Princess može ugostiti 3.560 putnika i 1.346 članova posade, ove će ljetne sezone na desetodnevnim krstarenjima s polascima iz Venecije naizmjenično posjećivati Kotor i Dubrovnik, a zimu će provesti na Karibima. Dug je 330 metara i ima 19 paluba.

Radi se o sestrinskom brodu Royal Princessa, pa s njim dijeli karakteristike i sadržaje. To uključuje prošireni atrij, poznat kao Piazza, Sea Walk – ostakljenu stazu koja je proširena oko 8 i po metara od ruba broda i skoro 40 metara iznad mora, niz privatnih kabana uz bazene, bazen samo za odrasle, slastičarnicu i Princess Live! televizijski studio. Kao odgovor na povratne informacije Royal Princessa, Regal Princess uključuje dvije velike promjene: palubu za šetnju i bazen na krmi.

Izvor, foto: Slobodna Dalmacija/Danas.hr