Aktualno

Hrvatski turistički prvak Bol dobio novi vizualni identitet!

Bol zlatni rat

Brendiranje destinacije na svjetskoj turističkoj mapi

Bol i turistička zajednica općine Bol dobila je novi vizualni identitet. Kreiranjem suvremenog verbalnog i vizualnog identiteta, Bol je prepoznao važnost brendiranja destinacije, s posebnim naglaskom na jedinstvenu plažu Zlatni rat, kao jedan od simbola Jadrana i hrvatskog turizma. Novi vizualni identitet predstavlja iskorak u daljnjem pozicioniranju destinacije na međunarodnoj turističkoj mapi.

Bol samostan

Ideja je bila definirati jedinstveni vizualni identitet za cijelu destinaciju i s njime uskladiti vizualne identitete turističkih potencijala(usluga) koje im ova destinacija pruža, koji do ovog trenutka nisu imali jasnu međusobnu poveznicu i bili jedinstvena priča ove destinacije” –  kazao je Markito Marinković, direktor TZ općine Bol.

O samom rješenju nešto više rekli su nam i objasnili autori iz agencije za kreativne komunikacije i branding CARLI+SOSA, Igor Carli i Goran Šoša:

Distanciranjem od “očekivanog” načina vizualiziranja Zlatnog rata kao simbola Bola kroz znak ili logotip, stvoren je suvremeni vizualni identitet koji funkcionira na većini stranih jezika. Nijansom plave boje, a koja nastaje spajanjem mora i bijelog žala prisutnog na Zlatnom ratu, definirana je osnovna boja i motiv ovog identitetskog sustava.

Bol5

Drago nam je da se ukazano povjerenje za brendiranjem i kreiranjem novog vizualnog identiteta sa ciljem da se obuhvate atributi fizičkog mjesta i kulture karakteristični za povijesnu i suvremenu dimenziju zajedničkog života skupine ljudi učinilo kvalitetnim.”

Kako je kreiranje vizalnog identiteta jedan od temeljnih postupaka u procesu brendiranja destinacije Bol, donosimo nekoliko slika/ilustracija koje prezentiraju ovo rješenje.

Bol3

Vizualni identitet destinacije

Bol1

Novi identitet već se štiti kao žig od strane Državnog zavoda za intelektulno vlasnišvo, a Turistička zajednica općine Bol će ga ponuditi i široj zajednici, uz verifikaciju i odobrenje korištenja od strane stručnog tima koji će davati smjernice kako bi se ovaj brand održao preko cijelog niza aplikacija I reprodukcija na različite medije. Drugim riječima simbolom Bola neće svatko nazivati svoje aktivnosti ili proizvode, a Turistička zajednica će imati zadatak da onemogući bilo kakve zloupotrebe.

Bol2

Turistička zajednica Bol primijenit će novi identitetski sustav na sve promotivne materijale, a novi identitet uskoro preuzima i zajednička web-stranica www.bol.hr, kao iwww.symboloftheadriatic.com.

Uz mnogobrojne turističke nagrade jedno od naših najatraktivnijih turističkih središta izvrstan je primjer uspješne uporabe moderne tehnologije u promotivne svrhe.

Bol zlatni rat

BOL, razgledajte jednu od najatraktivnijh hrvatskih destinacija putem LIVE CAMERE

I OVE GODINE PORAST DOLAZAKA U BOLU

U travnju je u Bolu ostvareno 15.873 noćenja što je skoro 39 posto više nego u travnju 2013. godine (11.426 noćenja).

Bol je jedna od najposjećenijih hrvatskih destinacija, destinacija za pravi iskonski odmor, mjesto velikih turističkih potencijala, smješteno na južnoj strani otoka Brača, prepoznato je u svijetu kao meka za sve turiste. Svih tipova, profila, želja, koji stižu sa svih strana svijeta i jedno im je zajedničko – uživati u guštima što ih odmor pruža.

Bol surfing

A gdje ćete to ljepše realizirati ako ne u Bolu, koji vam se nudi kao biser hrvatskog i svjetskog turizma. Već sam dolazak, s kopna ovoga puta, pruža vam pogled na onaj prekrasni prirodni fenomen, daleko poznatu šljunčanu plažu Zlatni rat.

Ako ste osvojeni, a mi jesmo… rezervirajte svoje nezaboravno ljetovanje u Bolu – hit ljetnoj destinaciji!

Virtual Bol

Razgledajte Bol putem virtualne šetnje

www.bol.hr

Sponzorirani članak