Gastro

O ljepotama Dalmatinske Zagore pričati će cijeli svijet

Jelena Bilic  Sinj Tourist Board director  addresses the media  with regional tourist board director...

POKRENUT NOVI TURISTIČKI PORTAL

U Splitu u hotelu Park održana je press konferencija povodom predstavljanja novog turističkog portala o Dalmatinskoj zagori – Total Inland Dalmatia, na kojem će se turisti i svi zaljubljenici u ovu regiju informirati o zanimljivostima, aktualnim događanjima iz Dalmatinske zagore.

Ovaj projekt pokrenut je od strane turističkih zajednica Dalmatinske Zagore, na inicijativu Turističke zajednice grada Sinja i Paula Bradburyja, engleskog blogera i vlasnika portala Total Hvar i Total Split, uz snažnu potporu Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije.

Sinj Tourist Board Director Jelena Bilic answers media questions in the gardens of Hotel Park in Spl...

Na press konfrenciji, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije,
Joško Stella izjavio je kako je cilj ovog projekta razvoj turizma Dalmatinske zagore, te da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje provodi županijska turistička zajednica u suradnji sa Splitsko – dalmatinskom županijom. Stella je spomenuo i ostale projekte: obnovu i valorizaciju tvrđava Splitsko – dalmatinske županije, tematskih staza, rimskih cesta, eko etno sela… Dalmatinska Zagora zauzima 70 posto prostora Splitsko – dalmatinske županije, a čini samo jedan posto udjela u turističkom prometu, pa uopće nije upitno treba li razvijati taj veliki potencijal – pojasnio je Stella.

Central Dalmatia Tourist Board Director Josko Stella has been a passionate promoter of Dalmatia away...

Nakon održavanja press konferencije u organizaciji turističkih zajednica održan je domjenak sa prezentacijom izvornih jela i specijaliteta Dalmatinske Zagore.

The famous Vrgorac strawberries  the last of the season  proved a hit.

Gastronomija Dalmatinske Zagore
jedan je od glavnih aduta turističke ponude ovoga kraja. Oduševljeni novinari i brojni uzvanici uživali su u raznim specijalitetima. Na stolovima su bile servirane prave delicije: Sinjski arambašići, žabe, vrgoračke jagode, ovčji sir, uštipci, Imotska torta …

Regional specialities were served after the conference  including frogs from Trilj.

Total Inland Dalmatia portal je mjesto gdje će se na jednom mjestu promovirati prirodna i kulturna baština, autohtona gastronomska ponuda, avanturistička ponuda s ciljem privlačenja što većeg broja stranih i domaćih posjetitelja u destinacije Dalmatinske Zagore.

The seven local tourist boards from inland Dalmatia brought traditional dishes for a reception after...

Na portalu Total Inland Dalmatia redovito se objavljivljuju članci na engleskom jeziku, a preko društvenih mreža se razvija interakcija sa korisnicima.

Medijski partner projekta je Croatia Hot Spots magazin i hotspots.net.hr portal.
Potpora institucija

Projekt je dobio državnu potporu Ministarstva turizma temeljem programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godini te potporu Turističke zajednice Splitsko dalmatinske u 2014. godini.

Cijela priča je pokrenuta prije nešto više od godinu dana, a uz direktoricu Tz grada Sinja – Jelenu Bilić i blogera Paula Bradburyija, turističkih zajednica općina Dugopolje, Klis, Trilj, Vrlike, Imotski i  grada Vrgorca u realizaciji projekta sudjelovali su Maja Zlokić, urednica Croatia Hotspots magazina i hotspots.net.hr portala, Domagoj Burica vlasnik turističke agencije Dalmatia Explorer, i Ivana Antišić, a zahvaljujući podršci i angažmanu direktora turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije Joška Stelle, projektu predviđamo blistavu budućnost.

total-inland-dalmatia.com

dalmatia.hr

Foto: Paul Bradbury