• hr

Zakoračite u tajanstveni svijet srednjeg vijeka

Posjetite Viteški turnir u Gornjoj Stubici

14.06.2014

Muzej seljačkih buna iz Gornje Stubice poziva vas da  subotu 14. lipnja provedete ne u 2014., već u 1564. godini.

U programu: VITEŠKE BORBE, SREDNJOVJEKOVNI SAJAM, PROGRAM ZA DJECU…

Što će vas čeka na jednodnevnom putovanju vremeplovom, ako navratite u bajkovito Hrvatsko zagorje?

Kao i u stara, ako već ne i tako dobra vremena, vitezovi na konjima pokazati će koliko su spretni a uživat ćemo i u njihovim dvobojima, kojima će se pokušati dokazati pred izabranim djevama. Moći ćete posjetiti srednjovjekovni sajam i opskrbiti se različitim proizvodima, razgledati vojne logore i uživati u živopisinim odorama viteških družina. Suvremeni vitezovi pokazati će vam svoje umijeće u baratanju srednjovjekovnim oružjem, a i sami ćete se moći iskušati u gađanju lukom i strijelom ili baratanju mačevima, ili možete sa svojom djecom izraditi obiteljski grb.

viteški turnir 1

Čitavo popodne moći ćete uživati u srednjovjekovnoj glazbi i, naravno, plesu, kojem se, naravno, i samo možete pridružiti.

PROGRAM ZA DJECU

Najmlađi mogu uživati u dječjem viteškom turniru, srednjovjekovnim igrama i predstavama. Svakako ostanite s nama do mraka, kada možete uživati u programima s vatrom.

Dobru prihvaćenost Turnir duguje raznovrsnom programu namijenjenom svim kategorijama posjetitelja. Ovdje će na svoje doći kako mladi, tako i obitelji s djecom, oni malo stariji koji bi se rado prisjetili nekih prošlih vremena.

Iskoristite priliku: iskoračite na jedan dan iz užurbanosti 21. stoljeća u tajanstveni svijet srednjega vijeka. Provedite dan daleko od svakodnevice, napunite baterije i ponesite lijepe uspomene iz stubičkog kraja.

Ulaznice po cijeni od 20 kn za djecu, 40 kn za odrasle i 80 kn za obitelj mogu se kupiti po dolasku na lokalitet.

Zagorje bajka na dlanu

www.viteski-turnir.com
www.msb.mhz.hr

Više informacija potražite na linkovima
www.tzkzz.hr,
www.kzz.hr

hrvatska logo

Zagorje_Logo_mali

Foto: Tzkzz

shares