Hot Spots destinacije

Doživite Romantiku u Saloni

Vrhunski kulturni doživljaj u Solinu

romantika_header

ROMANTIKA U SALONI

01. – 3.08.2014. u organizaciji TZ grada Solina i grada Solina

„Romantika u Saloni“ je manifestacije koja se treću godinu organizira u organizaciji TZ grada Solina i grada Solina, u razdoblju od 01. do 03. kolovoza 2014. Program ove manifestacije čine tri tematske večeri, koje za cilj imaju promidžbu arheološkog lokaliteta Salona na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu.

Ova uspješna kulturno turistička manifestacija kojom se oživljava hedoistićki duh stare Salone, dobitnica nagrade „Simply the best 2013“ za kreativnost u realizaciji manifestacije, koja prekrasne prostore antičke Salone i programski sadržaj pretvara u vrhunski kulturni doživljaj.

borba gladijatora 1a

1. Večer mandoline i gitare
1.8.2014. 21:00 h
Vrt Tusculum & Episkopalni centar

Osluhnite zvuk mandoline iz vrta Tusculum, a potom uživajte u zvucima gitare unutar zidina Episkopalnog centra, te zaokružitu tu prekrasnu večer besplatnim razgledom Salone na dionici od Manastirina do Episkopalnog centra u pratnji turističkog vodiča i rimsku stražu. Ukoliko ste još pod dojmom antičke noći, ovu večer možete uživati i u radionici trbušnog plesa koju uoči koncerta organiziramo besplatno za naše posjetitelje.

Borba gladijatora2 1a

2. Večer antike
2.8.2014. u 21:00 h
Amfiteatar

Uživajte u borbi gladijatora, nastupu trbušnih plesačica u društvu cara Dioklecijana i carice Priske među drevnim ostacima glavnog grada rimske provincije Dalmacije, razgledajte sajam antičkih zanata (kovač, lončar, radionica mozaika, izrada antičkih frizura i suvenira) i prepustite se romantičnom okruženju stare Salone.

Trbušna plesačica-nastup amfiteatar

 
3. Ženska klapa Neverin i gosti
3.08.2014. u 21:00
Manastrine

Doživite prekrasan ambijent bazilike na Manastirinama ispunjen zvucima klapske pisme, u izvedbi ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, sjedeći na kamenim ostacima pod vedrim nebom među zidinama antičkog grada okruženi rimskom stražom i svjetlošću baklji.

Nakon programa, uživajte u besplatnom razgledavanju Salone na dionici od Manastirina do Episkopalnog centra u pratnji turističkog vodiča i rimsku stražu.

Episkopalni centar 2

Solin  – jedinstven doživljaj antičkih vremena

Solin, sa svojom starohrvatskom i antičkom poviješću, osim ruševina drevne Salone, mlinice koja i danas priča priču o starom Solinu, Gospinog otoka, na kojem još i danas možemo zamisliti slavnu kraljicu Jelenu, rijeke Jadro koja daje život ovom kraju i bogatoj prirodnoj baštini kojom obiluje, ipak nije samo opipljiva baština. Solin je uistinu i doživljaj stvoren ljubaznošću njegovih žitelja, kulinarskim delicijama iz naših restorana, kao i manifestacijama koje nas vraćaju u vrijeme antičke i starohrvatske povijesti i nude jedinstven doživljaj tog vremena.

Za sve posjetitelje manifestacije ulaz je besplatan.

Turistička zajednica organizirala je besplatan prijevoz iz Splita.

→ Za sve polaske autobus polazi ispred ureda Jadrolinije, u blizini F-caffe-a u Splitu

01.08.
Polazak: 20:15 h – Povratak: 22:45 h
( polazak s parkinga Salone)

02.08.
Polazak: 19:00 h – Povratak: 22:45 h
(polazak ispred crkve Sv.Anastazije-Sv.Kajo)

03.08.
Polazak: 20:15 h Povratak: 22:45 h
(polazak s parkinga Salone)

www.solin-info.com
facebook 1

Foto: Tz grada Solina