Aktualno

“Fešta o ulja” u Podstrani – 1000 okusa i doživljaja ljeta

_2AB0631_PODSTRANA_HRANA_PREHRANA_x  B

VEČER DEGUSTACIJE TRADICIONALNIH DALMATINSKIH DELICIJA I DOBROG PROVODA

Gornja Podstrana, 5. srpnja

U subotu 5. srpnja održava se tradicionalna gastro manifestacija “Fešta o ulja”s početkom u 20:30h u Gornjoj Podstrani u organizaciji udruge maslinara “Toć”.

_ZG02402_1 - Copy

Na ovogodišnju „Feštu o’ ulja“ prijavilo se više od 30 uljara, a posjetitelje očekuje zabava dugo u noć uz klapsku pjesmu i degustaciju tradicionalnih dalmatinskih delicija: soparnika, bakalara, jela od srdela, inćuna… Posjetitelji će moći uživati i u umjetnosti, u sklopu manifestacije se održava izložba slika udruge “Ante Kaštelančić”.

Ova fešta održava se u čast maslinarskoj tradiciji poljičke knežije. Poljičko ulje poznato je po svojoj kvaliteti, boji i okusu.

7 - Copy

Program vikend događanja u Podstrani

ČETVRTAK, 03.07.2014.
Plesna glazba “Dalmatinska večer”
21:00 h – porat, Sv.Martin

PETAK, 04.07.2014.
Plesna večer “Muzika ́70, ́80-ih”
21:00 h – porat, Sv.Martin

SUBOTA, 05.07.2014.
Plesna glazba “Disco fever”
21:00 h – porat, Sv.Martin

_sb07833-01 MASLINA

SUBOTA, 05.07.2014.
večer pod nazivom “Fešta o ulja”
Večer uljara i izložba likovne udruge ”Ante Kaštelančić”
20:30 h – Stara Podstrana,
Organizator: Udruga Toć – Podstrana , likovna udruga “Ante Kaštelančić”

Pokrovitelji ove manifestacije su Općina Podstrana i Turistička zajednica Podstrana.

1

PODSTRANA – destinacija kojoj ni legendarni kralj Arthur nije mogao odoljeti

Ova privlačna turistička destinacija vrhunskog smještaja, ponosi se svojim breskvama, prepoznatljivim znakom ove pitoreskne općine. A osim što je dom ovog ukusnog voća, Podstrana je spoj raznolikosti i bogate prošlosti, koja je i dan danas predmet brojnih rasprava među znalcima.

Podstrana

Srce općine je Stara Podstrana, današnje etno-eko selo koje čini niz kamenih stoljetnih kuća. Ono će oduševiti svakog ljubitelja znamenitosti, koji će sa zanimanjem razgledati kamene ulomke, zvonike, skulpture, reljefe… u čijim je simbolima sačuvana poveznica duha tradicije i onovremenog trajanja.

A ono što naročito intrigira znalce, podatak je da je upravo u Podstrani pokopan čuveni kralj Artur, čemu svjedoči i pronađena nadgrobna ploča s njegovim imenom. Ovu teoriju zastupaju i ugledni povjesničari poput John Matthewsa, a nagađanja po kojima se mjesto Igrane zove prema imenu Arthurove majke Igrayne, dodatno dolijevaju ulje na vatru!

PODSTRANA  CRKVA 02 PODSTRANA

Zahvaljujući morskom i brdskom dijelu, ovdje možete birati između užitka u morskim radostima i vodenim sportovima na 9 km dugačkoj plaži, ili pak šetnjama, planinarenju i vožnji biciklom.

GASTRO PONUDA

Osim zaljubljenika u povijest i kulturu, te ljubitelja aktivnog odmora na vodi ili kopnu, ovo će mjesto oduševiti i gurmane! Među brojnim atraktivnim ugostiteljskim objektima, čak 6 je smješteno tik uz more, a delicije poput dalmatinske peke, poljičkog soparnika i domaćeg kruha mogu se probati i u sklopu uzbudljivih manifestacija.

Program ljetnih događanja preuzmite ovdje.

Foto: Tz Podstrana

www.tz-podstrana.hr