Aktualno

Želite kušati najbolje zagorske štrukle?

strukle

Provedite ukusan vikend u najljupkijem gradiću Krapinsko zagorske županije

Gdje: Marija Bistrica

Kada: subota, 12. srpnja 2014. godine s početkom u 15:00 sati u Mariji Bistrici na Trgu pape Ivana Pavla II.

Da ljeto može biti zabavno I u gradu, znaju već i vrapci na grani. Koncerti,eventi, različite gradske atrakcije I zabavni sadržaji upotpunjeni sa sve pristojnijim brojem stranih turista, nešto je našto smo već navikli zadnjih par godina. Stoviše, sanjivi I opušteni ritam grada i okolice je nešto što svakako nudi svoje draži jer se ljeti zaista vrijeme sporije kreće I brige su bar prividno manje.

Za sve one koji još nisu stigli spakirati ručnike i zauzeti svoje mjesto ispod borovine, kao I za one kojima to nije ni u planu   Krapinsko – zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije i Zagorska razvojna agencija pripremili su nezaboravan srpanjski vikend. Čekaju vas nezaboravne gastro vibracije.

marija-bistrica-crkva-svetiste_640_426

Ako niste već bili u Mariji Bistrici, našem najpoznatijem marijanskom svetištu, te jednom od najljupkijih gradića Zagorske županije koje ljeti zrači posebnim spokojem – krajnje je vrijeme za planiranje izleta.

Za sve one koji ne znaju gdje bi ovaj vikend, popularna štruklijada, (natjecanje u pripremanju Zagorskih štrukli), topla je preporuka. Jer zagorske štrukle osim što su opako ukusne ujedno nose i oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, kao fascinantna poslastica koju su silom prilika i siromaštva domišljate Zagorke pripremale svojim mnogobrojnim obiteljima. Za ljubitelje kuharskih spektakla realitija, masterchefova, i najrazličitijih kulinarskih evenata,događanje će posebno biti interesantno zbog šarmantnog kulinarskog showa gdje će jake snage odmjeriti slovenci i zagorci u spravljanju štrukli na slovenski I zagorski način. Zabava je zagarantirana!

Nitko vam ne brani da nastavite uživati u štruklama skroz do 20.07.2014, na području Krapinsko zagorske županije. Sve što trebate je isprintati ovu kartu i spojiti ukusno s predivnim – zaputivši se na bajkoviti vikend izlet po jednoj od najljepših županija kontinenta, te uživati u štruklama po promotivnoj cijeni od 50%.

Bolje ne može!!!

bb stuklijada(1)

CILJ MANIFESTACIJE – PROMOCIJA ZAGORSKE GASTRONOMIJE

Štruklijada je županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita zagorskih štrukli, ovog tradicionalnog zagorskog jela i prepoznatljivog brenda Zagorja. Na manifestaciji sudjeljuju brojni ugostiteljI koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja.

Krapinsko – zagorska županija 2011. godine zaštitila je naziv manifestacije  verbalnim žigom.

Domaćin ove manifestacije je Općina Marija Bistrica.

Više informacija potražite na linkovima
www.tzkzz.hr,
www.kzz.hr

hrvatska logo

Zagorje_Logo_mali

Foto: Tzkzz