Aktivni odmor

Avantura počinje na Zlatnom ratu!

This post is also available in: English

Bol surfing

BOL – europsko prvenstvo u windsurfingu
25. – 31. kolovoza 2014.

Nitko ne može niti želi, odoljeti predivnom Bolu. Njegov prepoznatljiv kulturni identitet, gotovo čitavo stoljeće sirenskim zovom djeluje na turiste iz zemlje i svijeta.

Bol zlatni rat

Malena Murvica, s plodnim vinogradima i prekrasnim plažama, na čijoj se osami rado “sakriju” viđeni gosti, već je odavna prava je poljska idila turističkoga Bola. Poznata je po pustinjskim spomeničkim ostacima, posebno po Zmajevoj špilji, minijaturnoj crkvici u pećini u kojoj su isklesani reljefi i religiozni likovi.

2007.47

Nezaobilazna mistična Blaca, podno strme litice u prostoru bračkoga bespuća, zadivljuju monumentalnim skladnim zdanjem u kojem su pustinjaci smjestili stilsko pokućstvo, klavir, vrijedne slike, knjižnicu, zbirku starinskog oružja i starinskih satova, teleskop. Samostan je egzistirao neprekidno četiri stoljeća, a danas je jedinstven kulturni spomenik ljudskog rada i ljudske izdržljivosti koji je kao etnološki izložak, poticajan i za suvremeni život.

brač pustinja blaca 1

Gornji Humac i Pražnica naselja su specifična ugođaja, otočkih specijaliteta i drugih zanimljivosti. Boravak u Bolu valja svakako iskoristiti i za posjet Vidovoj gori, kao i za obilazak i doživljaj cijelog otoka, koji u ljetne dane pruža ugođaj punine života.

Windsurfom po najljepšem plaštu Jadrana

I na kraju Zlatni rat – rajska plaža, odavno poznata u svjetskim okvirima. Jedinstvenog oblika, čudesnih oblutaka, kristalno čistog mora, godinama je već mamac svim surferima, željnima aktivnog odmora I kvalitetnih sadržaja, a tko može jamčiti jedinstvenu paletu sveg navedenog bolje od Bola?

Dođite stoga na Bol u period od 21. do 31.kolovoza 2014, posjetite vodeću turističku destinaciju Dalmacije i uživajte u skladu mora, sporta i rajskog ambijenta.

U Europskom prvenstvo u windsurfingu – disciplina slalom i to u četiri kategorije: Junior, Youth, Senior i Master.

DSC_9042

Malo o natjecanju

Najavljeno je sudjelovanje preko 100 natjecatelja iz više europskih zemalja.

plakat-vertical-logo

Natjecanje se odvija u akvatoriju između plaže Zlatni rat i plaže Borak. Start je na plaži Zlatni rat a cilj u sportskom centru ZOO station (plaža Borak). Sva natjecanja biti će moguće promatrati sa plaža na tom predjelu ali i sa šetnice prema plaži Zlatni rat što će biti iznimno atraktivno.

Organizator ovog Europskog prvenstva je škola surfanja “ZOO station” a generalni sponzor ovog natjecanja je općina Bol.

Već 30 ak godina, windsurferi pohode Bol. Bilo rekreacijski, bilo iz profesionalnih ponuda. Raskošna scenografija magičnog Zlatnog rata, pruža im savršene uvjete za taj privlačan adrenalinski sport kojeg podjenako vole I mlađi kao I stariji surferi. Nikad nije kasno za pravu avanturu a sve veći broj oduševljenih poklonika tog sporta, koji bez Zlatnog rata nemogu zamisliti surfanje, to nam svakodnevno pokazuje.

Bol zlatni rat

BOL, razgledajte jednu od najatraktivnijh hrvatskih destinacija putem LIVE CAMERE

Jeste znali?

Do sada je u Bolu održano već nekoliko državnih I međunarodnih prvenstava u windsurfingu te kvalifikacije za PWA u free style.

Ukoliko se želite okušati u izazovu europskog prvenstva u windsurfingu, te zaploviti daskom I jedrom, po modroplavom plaštu jedne od najljepših svjetskih plaža, možete kontaktirati:

Boris Hojski, mob. 098/1808741
Toni Bulić, mob. 098/379590

Virtual Bol

Razgledajte Bol putem virtualne šetnje

www.bol.hr

 

This post is also available in: English