Gastro

Bibinje – posjetite mjesto autentičnog dalmatinskog šušura

This post is also available in: English

Bibinje 10a

MJESTO S BEZBROJ LICA

Bibinje, jedna u nizu sjajnih perli Zadarske rivijere, mjesto je sa bezbroj lica koja su nam sva privlačna. Oaza je to sa čak sedam predivnih šljunčanih plaža, koje se navečer kao čarolijom pretvaraju u romantične šetnice čija ljepota oduzima dah. Izvrsna je to destinacija za obiteljski odmor, ali i za ljubitelje kulture i nautičare – naime, odlično opremljena i prometno povezana Marina Dalmacija čini ga značajnim punktom nautičkog turizma, a bijeli grad Zadar prepun vrijednih znamenitosti ovdje je kao na dlanu.

Bibinje 9

Uza sve svoje adut­­e, Bibinje je ujedno i idealan izbor za sve one koji žele pobliže upoznati običaje i autentičan ambijent malog mediteranskog mjesta.

Volite li klapsku pjesmu, morske delicije, vesele pučke fešte, ili pak sve to zajedno, ovo je simpatično mediteransko mjesto kao stvoreno za Vas.

Nema ništa ljepše od klapske pisme koja se isprepliće sa atmosferom ljetne večeri, a u to ćete se najbolje uvjeriti posjetite li smotru klapa Raspivano Bibinje 09.08. Kako je riječ o najpoznatijem i najstarijem događaju u Zadarskoj županiji, koje privlači te s ljubavlju ugošćava klapske skupine diljem zemlje. Ne propustite Večer  folklora 02.08., koncert Tomislava Bralića i klape Intrade 14.08.

Bibinje 3

GASTRONOMIJA BIBINJA

Natjecateljski karakter ne nedostaje Bibinjskom kogu, manifestaciji koja je za prste polizat, jer ovdje odmjere snage najuspješniji virtuozi – s kuhačom! Ima li bolje i veselije prigode da ovdje kušate glavni specijalitet ovoga kraja –  čuveni Črni menestron – crnu valjanu manestru na sipi, moćnog izgleda, ali i okusa!

Bibinje 7

A želite li sudjelovati u pravoj pravcatoj mediteranskoj fešti, gdje sve pršti od veselja, ali i zvukova veličanstvenog vatrometa, posjetite Bibinje 15. i 16.08., kada se održava fešta Sv. Roka u kojoj jednako uživaju turisti i domaći.

www.tzo-bibinje.hr

This post is also available in: English