Aktualno

Jedan o najpoznatijih japanskih DJ-a uživa u ljepotama Hrvatske

 03-techno_wedding

Od 13. do 20. kolovoza u Hrvatskoj boravi jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih japanskih DJ-a današnjice, DJ i producent DANTZ, koji će se tijekom svoje ljetne turneje  predstaviti i hrvatskoj publici.
Tako je DANTZ sinoć, u sklopu festivala DU-EL FEST nastupio u Culture Clubu Revelin, dok će se publici na Hvaru predstaviti 18. kolovoza nastupom u klubu Pink champagne.
Elektronska glazba sve je popularnija u Japanu i, zahvaljujući Ultra Europe Festivalu kao i festivalima organiziranima na Zrću, sve više mladih Japanaca pokazuje interes upoznati Hrvatsku kroz elektronsku glazbu. DANTZ ove godine dolazi sa svojim producentom i snimateljem i tijekom boravka u Hrvatskoj snimit će mnoge video isječke i fotografije koje će koristiti u promidžbene svrhe tijekom svojih nastupa te tako predstaviti Hrvatsku kao destinaciju koja nudi odličnu zabavu za mlade ljude. Već iduće godine u Hrvatsku se planira dolazak DANTZ-a u pratnji japanskih obožavatelja koji će Hrvatsku posjetiti organiziranim putovanjima japanskih i hrvatskih turističkih agencija.
Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Japanu već neko vrijeme odlično surađuje s  DJ DANTZ-om i očekuje se da će već iduće godine,  osobito zahvaljujući kadrovima koje će tim ovog značajnog DJ snimiti u Hrvatskoj, mnogi mladi japanski turisti posjetiti Hrvatsku i upoznati je kroz elektronsku glazbu. Uspješna suradnja nastavit će se i nakon gostovanja u Hrvatskoj, kadrovi hrvatskih destinacija emitirat će se na nastupima DJ DANTZ-a diljem svijeta, a promocija će se nastaviti i putem blogova i društvenih medija, kao i mnogobrojnih japanskih lifestyle medija te  medija koji intenzivno prate elektronsku glazbu.
DJ DANTZ je svoju karijeru započeo u velikim klubovima i na festivalima diljem Azije i Europe, a 2013. godina bila je ključna za njegovu karijeru,  kada je njegov jedinstveni japanski stil, u kojem koristi japanska glazbala i ”žive” izvođače, prepoznala publika diljem Azije, Filipina, Portugala i Španjolske, odnosno cjelokupna industrija elektronske glazbe (EDM). S ciljem što uspješnije promocije Hrvatske u azijskim zemljama, DJ DANTZ na raspolaganju je hrvatskim medijima za intervjue.
Zanimljivo je naglasiti kako iz godine u godinu Hrvatsku posjećuje sve veći broj japanskih gostiju, pa je tako za prvih sedam mjeseci zabilježeno 2 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na lanjskih sedam mjeseci, dok se u mjesecu srpnju bilježi čak 29 posto više dolazaka, odnosno 24 posto više noćenja u odnosu na mjesec srpanj 2013. godine. Gosti iz Japana vrlo su iskusni turisti, tijekom svoga boravka obilaze desetak različitih lokacija, putuju tijekom cijele godine, osobito izvan glavne sezone, a odsjedaju u hotelima.
Popularizaciji Hrvatske kao turističke destinacije, osim kontinuiranoga rada i prisutnosti Hrvatske turističke zajednice na tome tržištu, pridonijela su nogometna natjecanja 1998. i 2006. godine te pojedinci, osobito popularni u Japanu, poput Mirka Filipovića, Gorana Ivaniševića, Maksima Mrvice, dok će elektronska glazba i kvalitetna ponuda zasigurno pridonijeti i većem broju dolazaka mladih japanskih gostiju.

Izvor:croatia.hr