Aktualno

Murter – spoj lude ljetne zabave i idiličnog spokoja

DSC_1808_1

ZA SVE LJUBITELJE MEDITERANA

Biserje sredozemlja kako mu tepaju ljubitelji a u čijem je središtu općina Murter, uistinu ostavlja bez daha svakoga tko se tako zatekne. Stari Murter (selo) autentičnih kamenih nadsvođenih uličica, pučkih i jednostavnih kućica, kamenih zidova obraslih povijušama i penjačicama i sa inventivnim rješenjima vrijedne ambijentalne sredine, oduševiti će ljubitelje starinskog mediterana, dok će Murter kao vrsno turističko odredište oduševiti mlade posjetitelje željne ljetnog šušura ali i čudesnog mira koji se darežljivo nudi po otočićima i uvalama rasutima po  raskošnom arhipelagu.

jk

A da se Murterani ne pouzdaju samo u blagodati čudesne prirode, svjedoči svako ljeto sve veći broj oduševljenih posjetitelja koji pohode ovu destinaciju.

SV

Koncerti i događanja

Razlog je pomno osmišljen ljetni program, satkan od niza događanja koji ispunja želje najzahtjevnijim posjetiteljima.  Teško je pobrojati sve od navedenih dogadjanja, pa ćemo istaknutisamo neke od hrvatskih izvođača koji će osigurati zabavu dugo u noć.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tako 17.08. nastupa Jole u Murteru a uz njegov nastup zna se, fešta je zagarantirana. Potom 28.08. Murterane i  goste će zabavljati izvrsni Neno Belan, dok će 08.09.2014 klapa Cambi oduševiti goste željne autentičnog dalmatinskog zvuka i pjesme.

latinsko_idro1

Rock i pop koncerti, koncerti klasične glazbe, klapske večeri, Murter music street, sajmovi domaćih proizvoda..popis je brojan i zasigurno će i ovo ljeto mnogi gosti pamtiti po onom najboljem – spoju lude noćne  zabave i dnevnog spokoja u nekoj od rajskih plažica, uvala i otočića.

Preuzmite detaljan program ljetnih događanja

DSC_7613

RUJAN U MURTERU

Murter je svoj ljetni program osmislio skroz do kraja rujna. Rujan već par sezona  figurira kao nezaobilazni podsezonski mjesec na koji valja ozbiljno računati jer gosti sve više uviđaju prednosti produženog ljeta na koji računaju samo ukoliko im se osiguravaju kvalitetni sadržaji. Murterani to znaju i dobro se pripremaju za to.

Jeste znali?
Murter je najveće naselje na istoimenom otoku, s najvećim brojem otoka u svom sastavu (preko 170), s velikim brojem pjeskovitih plaža na svojim obalama (Čigrađa, Slanica, Podvrške…) i velikim brojem zanimljivih odredišta u svom susjedstvu (nacionalni parkovi: Kornati, Paklenica i Krka; parkovi prirode Telašćica i Vransko jezero; gradovi: Zadar, Šibenik i Split).

strand slanica auf der insel von murter_1

Smještaj se nudi u obiteljskim kućama i apartmanima. Ljubitelji tišine i sportskog ribolova mogu pronaći mir na Kornatima, u ribarskim kućama.
Specijalizirani restorani i gostionice nude obilje gastronomskih specijaliteta. Prokušan recept za kvalitetu i turističko zadovoljstvo gostiju, Murterani svake godine sve bolje unapređuju.
strand von slanica_1

Pazeći na svaki detalj, od arhitekture  do kvalitete smještaja I gastronomske ponude, zaokruživši ga s dobrim programom ljetne zabave – mala općina Murter nametnula se kao ozbiljna i profesionalna destinacija koja bi mogla poslužiti za primjer i većima od sebe.

tzo-murter.hr

Facebook page

Foto: Tz Murter

Sponzorirani članak