Hot Spots destinacije

Tradicijsko bogatstvo grada Solina – kuća Parać

radionica kuća parać

U Solinu otvorena radionica restauracije amfore i drugih antičkih artefakata

Radionica će biti otvorena od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati sve do 1.rujna,

Tradicijska kuća Parać, u vlasništvu grada Solina, smještena na antičkom amfiteatru, sagrađena je 1863. godine od kamena salonitanskog amfiteatra i Salone, a u sebi sadrži arheološku zbirku (amfore i odljevi skulptura iz solinske baštine) smještenu na katu kuće, dok je u prizemlju smještena otvorena restauratorska radionica koju izvode studentice konzervacije i restauracije UMAS-a, gdje će turisti moći vidjeti kako studentice Umjetničke akademije u Splitu rade na restauraciji amfore i drugih antičkih artefakata pronađenih na ovom lokalitetu.

zbirka kuća parać 2

Cilj je da ljudi od struke pokažu turistima kako se radi s izvornim materijalima i koji su sve uporabni i ukrasni predmeti tog vremena bili, kao što su svjetiljke, torza, razne antičke posude.

Osim izložbenog postava, turistima su na raspolaganju i besplatni promotivni materijali te popratna turistička infrastruktura (voda,sanitarni čvor).

zbirka kuća parać 3

Kuća je otvorena za posjetitelje svakim danom osim nedjelje, a ulaz u kuću je besplatan.

Radionica će biti otvorena od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati sve do 1.rujna, dok će arheološka zbirka i ostatak kuće sa sanitarnim čvorom biti otvoreni i poslijepodne od ponedjeljka do petka, od 15 do 20 sati, a u subotu od 10 do 17 sati.

gospin otok

Ulaz je otvoren za sve posjetitelje, a posjetitelji koji posjete kuću Parać dobit će i besplatne promotivne materijale o Solinu i Saloni.

www.solin-info.com
facebook 1

Foto: Tz grada Solina