Gastro

Vrhunska gastro fešta u Podstrani – “Za Poljičkim stolom”

_2AB0631_PODSTRANA_HRANA_PREHRANA_x  B

PROMOCIJA POLJIČKE GASTRONOMIJE

Turistička zajednica Podstrana poziva domaće stanovništvo i turiste na manifestaciju „Za poljičkim stolom“ koja će se održati 02.08. u 20:30h u sportskom centru „ Petričevo“ u Podstrani.

Svi prisutni uživati će u pjesmi, plesu te degustaciji starih izvornih poljičkih jela uz dobru kapljicu.
U ovu kulturno-gastronomsku manifestaciju ZA POLJIČKIM STOLOM uključeni  su mnogi mještani  poljičke Općine koji će brojnim posjetiteljima predstaviti specijalitete ovoga kraja čuvenog po gastronomiji.

Uz proslavljene meštre od soparnika i članovi udruge Jesenice aktivno učestvuju na Poljičkoj fešti u Podstrani. Marljiva ekipa poljičkom i ostaom će puku predstaviti čuveni Čekin Gulaš, Dolce Garbo a’la Lugar i Slanutak po Milinu. Pozivaju se svi Poljičani i prijatelji Poljica da prisustuju manifestaciji te tako doprinosu uspješnosti prezentacije i konzumacije, poljičkih specijaliteta.

PODSTRANA – destinacija kojoj ni legendarni kralj Arthur nije mogao odoljeti

Ova privlačna turistička destinacija vrhunskog smještaja, ponosi se svojim breskvama, prepoznatljivim znakom ove pitoreskne općine. A osim što je dom ovog ukusnog voća, Podstrana je spoj raznolikosti i bogate prošlosti, koja je i dan danas predmet brojnih rasprava među znalcima.

Podstrana

Srce općine je Stara Podstrana, današnje etno-eko selo koje čini niz kamenih stoljetnih kuća. Ono će oduševiti svakog ljubitelja znamenitosti, koji će sa zanimanjem razgledati kamene ulomke, zvonike, skulpture, reljefe… u čijim je simbolima sačuvana poveznica duha tradicije i onovremenog trajanja.

A ono što naročito intrigira znalce, podatak je da je upravo u Podstrani pokopan čuveni kralj Artur, čemu svjedoči i pronađena nadgrobna ploča s njegovim imenom. Ovu teoriju zastupaju i ugledni povjesničari poput John Matthewsa, a nagađanja po kojima se mjesto Igrane zove prema imenu Arthurove majke Igrayne, dodatno dolijevaju ulje na vatru!

PODSTRANA  CRKVA 02 PODSTRANA

Zahvaljujući morskom i brdskom dijelu, ovdje možete birati između užitka u morskim radostima i vodenim sportovima na 9 km dugačkoj plaži, ili pak šetnjama, planinarenju i vožnji biciklom.

http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2014/07/1.jpg

GASTRO PONUDA

Osim zaljubljenika u povijest i kulturu, te ljubitelja aktivnog odmora na vodi ili kopnu, ovo će mjesto oduševiti i gurmane! Među brojnim atraktivnim ugostiteljskim objektima, čak 6 je smješteno tik uz more, a delicije poput dalmatinske peke, poljičkog soparnika i domaćeg kruha mogu se probati i u sklopu uzbudljivih manifestacija.

Program ljetnih događanja preuzmite ovdje.

Foto: Tz Podstrana, dugi-rat.com

www.tz-podstrana.hr